Direct naar artikelinhoud
UpdateItalië

Cabine van kabellift stort neer in Italië: dodentol loopt op tot 14, kind verkeert nog in levensgevaar

Een beeld van de reddingsdiensten toont de neergestorte cabine.Beeld AFP

Bij het ongeval met een kabelbaan in Italië, waarbij een cabine naar beneden stortte, zijn nu al 14 doden geteld. Een van de twee kinderen die het drama overleefden, is overleden. Dat melden de hulpdiensten. 

en

Het ongeval gebeurde in de mondaine badplaats Stresa, aan het Lago Maggiore, in de regio Piëmont, in het noorden van Italië. De kabelbaan is geliefd bij toeristen en verbindt in een tijdspanne van 20 minuten Stresa met de Mottarone, een berg op bijna 1.500 meter hoogte die een spectaculair uitzicht biedt over de Alpen.

Aanvankelijk klonk het dat er acht doden waren en “twee gewonden die met spoed naar het ziekenhuis zijn gebracht”. Later werd de dodentol bijgesteld naar dertien. Volgens de hulpdiensten waren twee kinderen van 9 en 5 in kritieke toestand naar het ziekenhuis in Turijn overgevlogen. Een van hen is later overleden.

Het ongeval gebeurde op 300 meter van de top. Op het hoogste deel van het parcours zou een kabel gebroken zijn. De cabine stortte neer in een bosrijk gebied, waardoor de reddingsoperatie niet eenvoudig verloopt. De brandweer van Verbania is ter plekke. Er worden ook verschillende helikopters ingezet.

De kabelbaan, die op 1 augustus 1970 voor het eerst werd ingehuldigd, werd op 24 april opnieuw geopend na een versoepeling van de coronamaatregelen. Tussen 2014 en 2016 kreeg de kabelbaan een grondige onderhoudsbeurt. 

Beelden van de Italiaanse brandweer tonen de plek waar de cabine neerstortte.Beeld AFP