Dreiging DPG Media: Ook veiligheidszone rond gebouw opgeheven

 ©  Bart Brinckman

Het gebouw van DPG Media, waar onder meer de redacties van VTM Nieuws, Het Laatste Nieuws en De Morgen gevestigd zijn, werd maandagavond ontruimd na een dreigbericht. Dat meldt de lokale politie. ‘Onze mensen zijn in veiligheid gebracht’, zegt DPG-woordvoerder An Govaerts.

kma
Bron: BELGA

In Antwerpen werd het gebouw van DPG Media aan het Mediaplein naast het Centraal Station maandagavond uit voorzorg volledig ontruimd omwille van een dreigbericht. Het bericht wordt nog onderzocht, maar de politie wil naar eigen zeggen geen risico’s nemen. Volgens VTM kwam de dreiging vanuit Nederlandse rechts-extremistische hoek, van een groep die zich de Dutch Freedom Fighters noemt.

Hoewel de politie in eerste instantie een gedeeltelijk ontruiming plande, kwam het tot een volledige ontruiming. De lokale politie voerde een sweeping uit van het volledige gebouw, waarna het even na 19 uur weer werd vrijgegeven.

De nieuwsuitzending van 19 uur vond plaats vanuit de noodstudio in Vilvoorde. Behalve de afwezigheid van een autocue voor nieuwslezer Dany Verstraeten en een soberder decor, was daar voor de rest weinig van te merken. Voor de kranten die dinsdag verschijnen, is er geen impact. Er blijft wel nog bewaking aan de toegang van het gebouw staan.

‘Zorgwekkend nieuws uit Antwerpen. Bedreigingen tegen journalisten kunnen nooit’, reageerde Vlaams minister van Media Benjamin Dalle (CD&V) op Twitter.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.