Links een reporter van VTM-nieuws, rechts eentje van het VRT-journaal. En in het midden federaal procureur Frédéric Van Leeuw. In een oproep die live op beide zenders werd uitgezonden, richtte hij zich rechtstreeks tot Jürgen Conings.
Volledig scherm
PREMIUM
Links een reporter van VTM-nieuws, rechts eentje van het VRT-journaal. En in het midden federaal procureur Frédéric Van Leeuw. In een oproep die live op beide zenders werd uitgezonden, richtte hij zich rechtstreeks tot Jürgen Conings. © VRT

Ongeziene oproep van federaal parket: geloven speurders dat Jürgen Conings meekijkt? Vrezen ze voor een aanslag? En wat met Marc Van Ranst?

Kijkt Jürgen Conings mee naar hoe veiligheidsdiensten in binnen- en buitenland naar hem op zoek zijn? Het federaal parket lijkt daarvan uit te gaan, want in een korte mededeling die live werd uitgezonden op zowel VTM als VRT richtte federaal procureur Frédéric Van Leeuw zich zondag rechtstreeks tot de voortvluchtige militair. “Aan Jürgen Conings vragen wij om contact op te nemen met iemand die hij vertrouwt.” De reactie van Conings blijft voorlopig uit. 

37 reacties

  • Bart Timperman

    3 jaar geleden
    Een psychopaat die in het leger oorlogswapens kan buiten smokkelen. Alsof corona nog niet genoeg is loopt er nu zo'n gek op straat. Wat doet die staatsveiligheid eigenlijk?
  • Davy Capri

    3 jaar geleden
    Het gezichtsverlies voor de niet verkozen regering en defensie word elke dag dat ze Jurgen niet vinden almaar groter en pijnlijker. Deze overheid kan zelfs de burger niet beschermen.
  • Sonja VanDeWiele

    3 jaar geleden
    Waarschijnlijk is er veel meer aan de hand dan wat men ons voorschotelt en waarom keert iemand zich op dergelijke manier tegen Defensie, de regering en MVR ? De sympathie die velen betuigen voor deze kerel is een sein dat men niet content is met het huidig beleid. 't Ja en wat met MVR? Het zou voor zijn gezin veiliger zijn mocht hij confrontaties op sociale media wat meer schuwen. Zwijgen is goud, spreken zilver.
  • raymond van der craen

    3 jaar geleden
    Voor wie is die militair "staatsgevaarlijk" en gevaarlijker dan die terroristen die bomaanslagen pleegden in Parijs en Zaventem ? Voor onze gewone bevolking of die regering die niemand meer wil. Jurgen heeft op vreedzame wijze de onvrede die er heerst onder de bevolking over dit regeringswerk blootgelegd. En natuurlijk kijkt hij nu (geamuseerd) toe na het klungelwerk van die zoektocht naar hem. De regering zit met de floepers en benieuwd wat ze met onze Robinh ood durven doen als ze hem vatten.
  • Geert Paelinckx

    3 jaar geleden
    Mijn sympathie heeft hij in elk geval. Ik wou dat ik ook de moed had.