Defensieminister Ludivine Dedonder (PS) maakt werk van een screening van het leger, maar de oppositie vreest voor willekeur.
Volledig scherm
PREMIUM
Defensieminister Ludivine Dedonder (PS) maakt werk van een screening van het leger, maar de oppositie vreest voor willekeur. © vincent duterne

Ook militairen in online steungroepen gescreend: “Hopelijk mondt dit niet uit in heksenjacht”

Elf militairen die al langer werden gevolgd door de militaire inlichtingendienst hebben niet langer toegang tot de wapendepots. Maar de inlichtingendiensten houden ook veiligheidspersoneel in de online steungroep voor Jürgen Conings in de gaten. Hoe legervakbond en oppositie aankijken tegen die screening. “Ik hoop dat het niet de bedoeling is om een heksenjacht te openen op iedereen die Vlaamsgezind is of kritiek heeft op de aanpak van de coronacrisis.”

45 reacties

  • Els Martin

    3 jaar geleden
    Luc Broes, geen onzin verkopen he. Ook diegene die de perimeter niet verlieten krijgen een medaille. Medailles omdat je een periode op zending was, niet om wat je deed. Enneh kandidaten genoeg hoor om de extra 3000 euro per maand bovenop de wedde te ontvangen. Het verhaal niet opblazen he
  • Bart Timperman

    3 jaar geleden
    @Jurgen Herbert, Geen enkele extremist hoort thuis in het leger en mag zeker geen toegang hebben bij oorlogswapens. Er is een verschil tussen een eigen mening hebben en dit afdwingen met geweld.
  • Pierre Dijk

    3 jaar geleden
    Ik lees hier: “iest zeggen is niet hezelfde als iets doen”! Dat is geen vrije meningsuiting, maar een absolute en strafbare bedreiging. Vrije meningsuiting is dingen zeggen in respect voor elkaar. Maar voor rechts moet alles gezegd kunnen worden. Ook regelrechte bedreigingen en beledigingen. Voor een bepaalde groep en partij ook een manier om steeds verder te gaan en te manipuleren. Nogmaals, dat is geen vrije meningsuiting!
  • Jurgen Herbert

    3 jaar geleden
    Dus iedereen (extreemlinks als extreemrechts) die kritiek uit op de (linkse) VIVALDI-regering is eigenlijk een gevaar voor de maatschappij! Waar gaan we naartoe. Het is hetzelfde met de sociale media met name als men een Europese Trump-aanhanger is dan wordt je profiel geblokkeerd of zelfs verwijderd! Waar is de vrije meningsuiting die men in Europa als België zo hoog aanprijst?
  • Peter Bosmans

    3 jaar geleden
    Patrick, hij heeft niet alleen wapens maar ook munitie meegenomen en hij heeft niet gewoon maar wat gedreigd op Sociale Media, hij heeft blijkbaar ook aan het huis van Van Ranst postgevat, wat toch niet zo onschuldig is als buiten een sigaretje staan roken. Bovendien neem je een pistool of ander handwapen als je iemand persoonlijk wil raken terwijl hij raketwerpers en zware wapens mee nam en daarmee verruim je wel het aanslagveld.