© AP

De Greef kansloos tegen Zverev: Duitsland - België is 1-1 na eerste dag

Arthur De Greef is er vrijdagavond niet in geslaagd om te stunten in zijn eerste wedstrijd van de Davis Cup. Onze jonge landgenoot (ATP 143) verloor bij zijn debuut logisch en kansloos tegen de Duitse nummer een Alexander Zverev (ATP 22) met 6-3, 6-3 en 6-4. Steve Darcis won eerder op de dag wel de eerste partij tegen Kohlschreiber waardoor het 1-1 staat na de eerste dag tussen Duitsland en België.

md

Op zaterdag spelen Ruben Bemelmans en Joris De Loore het dubbelspel tegen Jan-Lennard Struff en Alexanders broer Mischa Zverev. Zondag neemt Darcis het op tegen Alexander Zverev en staat Arthur De Greef tegenover Kohlschreiber. Wie het eerst drie matchen wint gaat naar de kwartfinales

en speelt van 7 tot 9 april tegen titelverdediger Argentinië of Italië om een plek bij de laatste vier. De verliezer moet in september play-offs om het behoud afwerken. Belgiës nummer 1 David Goffin (ATP 11) stelde zich niet beschikbaar voor de selectie van kapitein Johan Van Herck.

Van Heck: "We staan waar we willen staan"De balans is positief voor kapitein Johan Van Herck na afloop van de eerste dag. "We staan waar we willen staan", aldus Van Herck. "Behalve de resultaten ben ik tevreden met wat Steve Darcis en Arthur De Greef getoond hebben. Dat geeft ons vertrouwen voor het vervolg van de competitie. We zullen bekijken welke spelers bij de Duitsers het dubbel zullen spelen, maar dat verandert niet veel voor onze ploeg." Arthur De Greef (ATP 143), die in het tweede enkelspel met 6-3, 6-3 en 6-4 onderuit ging tegen Alexander Zverev (ATP 22), heeft vrijdag naar eigen zeggen veel geleerd. "Ik had verwacht dat hij van bij het begin me zou aanvallen, en dat is ook gebeurd. In het begin was ik wat gespannen. Meteen al moest ik mijn opslag inleveren, maar ik heb goed gereageerd. Ik heb in de tweede set enkele kansen gehad om door zijn service te gaan, maar dat is me uiteindelijk niet gelukt. Deze wedstrijd zal me nog van pas komen in de toekomst.""Mijn eerste zege voor de Duitse Davis Cup-ploeg doet deugd", zei Alexander Zverev na afloop. "Maar het staat nog maar 1-1, er wachten ons nog twee moeilijke dagen. Twee jaar geleden zou ik niet in staat geweest zijn om zoals vandaag een hele wedstrijd met dezelfde intensiteit te spelen."

Aangezien Jan-Lennart Struff ziek is (donderdagnamiddag en vrijdag bracht hij door in bed) is het mogelijk dat Alexander Zverev zaterdag aan de zijde van zijn broer Mischa aantreedt in het dubbelspel. "Het is al de 35e keer dat men me die vraag stelt deze week", lachte de jongste Zverev. "Als ze me nodig hebben, dan zal ik spelen. Maar het belangrijkste is de zege. Het Belgische duo heeft in september de Brazilianen Soares en Melo verslagen, dat wil wat zeggen."

De Duitse kapitein Michael Kohlmann had tot slot nog te melden dat Struff zich al beter voelde, maar dat de knoop pas zaterdagochtend doorgehakt zou worden.

© AP

© Photo News

© Photo News

Darcis vecht zich vanuit verloren positie naar zege in Davis Cup-thriller tegen Duitsland

© Photo News

Steve Darcis (ATP 58) heeft de eerste partij van het Davis Cup-duel met Duitsland gewonnen na een zinderende partij tennis. Darcis had de eerste set op zijn naam geschreven, moest daarna set twee en drie aan de Duitser Kohlschreiber laten, maar pakte set vier op karakter na een tiebreak. De beslissende set draaide uit op een nieuwe tiebreak en een heuse thriller waarin uiteindelijk Darcis aan het langste eind trok na vier uur tennis: 4-6, 6-3, 6-2, 6-7 (2-7), 6-7 (5-7).

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer