Gezondheidseconoom Lieven Annemans doet al vijf jaar onderzoek naar geluk. Nu schreef hij er een boek over. "Door de coronacrisis zijn er meer dan 700.000 ongelukkige Belgen bijgekomen."
Volledig scherm
PREMIUM
Gezondheidseconoom Lieven Annemans doet al vijf jaar onderzoek naar geluk. Nu schreef hij er een boek over. "Door de coronacrisis zijn er meer dan 700.000 ongelukkige Belgen bijgekomen." © Jan De Meuleneir / Photo News

INTERVIEW. Lieven Annemans: “Collega’s staken een dolk in mijn rug”

De stilte na de storm heeft professor Lieven Annemans (57), gezondheidseconoom aan de UGent, goed gedaan. Eerst blikt hij nog eens terug op alle kritiek die hij de voorbije maanden over zich kreeg. “Er werd een karaktermoord op mij gepleegd.” In zijn nieuw boek legt hij uit hoe we geluk kunnen vinden zonder het te zoeken, ook in tijden van én na corona.

10 reacties

  • Michel Flamme

    3 jaar geleden
    De enige die beter wordt van dit soort boeken is de auteur.
  • Marion Van Saan

    3 jaar geleden
    Een integer man.
  • Kris Fierens

    3 jaar geleden
    Als je niet past in het totaal vooropgezette plaatje, dan zet men je buiten spel. Alle manieren zijn dan goed. Respect voor deze prof.
  • Jan Schrauwen

    3 jaar geleden
    Het beste voor jezelf is dat je uit de aandacht blijft, iets beginnen oprakelen om toch nog je gelijk te halen haalt niks uit,
  • ivan van malder

    3 jaar geleden
    Wij kennen Lieven (en zijn vrouw) al ruim 30 jaar als een hartelijke, warme, lieve en sociale man. Wij kennen hem helemaal niet zoals hij in de media afgeschilderd wordt. Dat zijn woorden verdraaid werden kunnen wij geloven, Lieven is te braaf geweest.