Direct naar artikelinhoud
NieuwsWeerbericht

Eindelijk warmer en droger weer in aantocht: tot 20 graden in weekend

De Graslei in Gent op een zonnige lentedag.Beeld Wannes Nimmegeers

Er is eindelijk warmer én droger weer op komst. Vandaag wordt nog het wisselvallig met opklaringen maar er zijn nog onweersbuien, vooral dan in de namiddag. Er is lokaal kans op veel regen, korrelhagel en felle windstoten tot 70 km/u of meer. Vanaf donderdag wordt het weer gestaag beter met in het weekend maxima tot 20 graden. Dat meldt het KMI.

Dinsdagnacht neemt de buienneiging af. In het tweede deel van de nacht zou het overwegend droog moeten worden met meer opklaringen. De minima liggen tussen 4 graden in de Hoge Venen en 9 graden aan zee. De wind blijft overwegend matig.

Woensdagochtend valt er in het zuidoosten van het land eerst regen. Elders wordt het wisselvallig met soms buien. In de loop van de namiddag wordt het droger met meer opklaringen vanaf het westen van het land. Het blijft fris voor de tijd van het jaar met maxima van 11 tot 16 graden.

Donderdag valt nog wat regen of enkele plaatselijke buien in het zuiden en het oosten van het land. Elders blijft het meestal droog met soms brede opklaringen. De maxima schommelen tussen 12 en 17 graden. De wind waait zwak tot matig.

Vrijdag blijft het droog, met 's ochtends kans op mist. De maxima liggen tussen 14 en 18 graden, bij een zwakke tot matige wind.

Zaterdag blijft het overwegend droog met maxima tussen 14 en 19 graden. 

Zondag is droog en vrij mooi en kan het zelfs tot 20 graden worden.