De Facebookgroep is niet langer toegankelijk, maar is via webcache nog te vinden.
Volledig scherm
De Facebookgroep is niet langer toegankelijk, maar is via webcache nog te vinden. © Facebook

Facebook verwijdert steungroep ‘Als 1 achter Jürgen’, ook persoonlijk profiel Jürgen Conings is verdwenen

UPDATEDe Facebookpagina ‘Als 1 achter Jürgen’, die steun betuigt aan de voortvluchtige militair Jürgen Conings, is sinds deze voormiddag verwijderd. De socialemediagigant haalde de pagina zelf offline. “Content, groepen en pagina’s die terroristen prijzen of steunen, zoals Jürgen Conings, zijn niet toegestaan op Facebook of Instagram”, klinkt het bij Facebook. Ook het persoonlijke Facebookprofiel van Jürgen Conings en de Facebookpagina van het fitnessprogramma dat hij aanbood in Dilsen-Stokkem zijn intussen verdwenen.

5 reacties

  • Gilles Standaert

    3 jaar geleden
    Allemaal goed en wel, maar op welke basis beslist facebook wat wel en niet terreur is? Want veel organisaties kunnen nog steeds ongemoeid op facebook opereren.
  • hans anders

    3 jaar geleden
    bravo facebook. goed gedaan!
  • Pierre Dijk

    3 jaar geleden
    Idd, hoort absoluut niet thuis in onze maatschappij. Dat je zo iemand nog steunt is er helemaal te zot voor woorden en zegt veel over hun verstandelijk vermogen.
  • ivan de ridder

    3 jaar geleden
    Iemand die terreur zaait, hoort geen platform te krijgen. Dit soort propaganda (als 1 man achter de terrorist) versterkt alleen maar de mogelijkheid dat nóg anderen radicaliseren of doorslaan.
  • Jayson Gorissen

    3 jaar geleden
    Maar goed ook! Mensen die een man steunen die doodsbedreigingen heeft geuit zijn niet goed wijs!