© StuBru

Antwerps-Egyptische songwriter bij winnaars ‘Nieuwe Lichting’

De Nieuwe Lichting ’17 van Studio Brussel bekroonde het beste jonge muziektalent in Vlaanderen. Daarbij de Antwerps-Egyptische songwriter Tamino, rapper Kai Wen en indiepopband The Lighthouse. Zij werden na een show in de AB bekroond door de luisteraars van de zender.

In de AB stelden de acht ­finalisten van de vijfde ­editie van Studio Brussels De Nieuwe Lichting zich voor aan het grote publiek. De acht waren geselecteerd na een zoektocht in 800 inzendingen. Op de slotshow maakte vooral Tamino indruk. Tamino is een twintigjarige singer-songwriter met Egyptische roots uit Antwerpen. Rapper Kai Wen is een Bruggeling, en The Lighthouse komt uit Leuven.

De finale van De Nieuwe Lichting 2017 was een avond vol emoties. Van muisstil naar stevig heupgewieg, de Ancienne Belgique genoot van een geweldige live show waarin ook de andere vijf finalisten een mooie set neerzetten. De wedstrijd bestaat pas sinds 2013, maar begint met vijftien winnaars stilaan ­Humo’s Rock Rally naar de kroon te steken als hofleverancier van de Vlaamse popwereld. Vorig jaar nog waren Wanthanee, Equal Idiots en Clear Season De Nieuwe Lichting 2016.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER