Partner van Petra De Sutter: “Ik had liever gehad dat ze geen minister was geworden”

Als eerste transgenderminister in Europa is Petra De Sutter (57) voor velen een voorbeeld, maar voor haar eigen echtgenote had het allemaal niet gehoeven. Dat heeft Claire Vanhoutte woensdagavond gezegd in een aflevering van ‘Buurman, wat doet u nu...?’, de Eén-reeks van Cath Luyten. 

3 reacties

  • johny debacker

    3 jaar geleden
    Wanneer gaan ze eens mensen zetten die er verstand van hebben in hun domein? Hier in dit geval heeft haar uitgeoefende job in de geneeskunde in het geheel niets te maken met overheidsbedrijven en ambtenaren.Wanneer gaan ze bekwame mensen in hun branche aanstellen en niet zomaar wie?
  • Kris Leynen

    3 jaar geleden
    Het werk zal wel met passie gedaan worden, maar voor mij had ook iemand anders minister mogen zijn. Moest groen er toch bij dan had ik calvo eens willen zien als hij geen oppositie kon voeren.
  • Karla Desmet

    3 jaar geleden
    Wat me vooral ontzettend stoort, is dat de media altijd weer opnieuw over haar transitie praat. Het is goed; we weten het nu allemaal; het is haar keuze. Praat liever wat meer over haar intelligentie: hoogleraar in de gynaecologie en hoofd van de afdeling Reproductieve Geneeskunde van het UZ Gent: dat zijn niet zomaar kleine jobkes, ee!