Kashe Quest (2).
Volledig scherm
Kashe Quest (2). © Videostill Fox

Kashe (2) toegelaten als jongste lid van Amerikaanse hoogbegaafdenkring Mensa

Pas 2 jaar is Kashe Quest, maar ze weet feilloos Amerikaanse staten op de kaart aan te wijzen en te benoemen. Ze telt tot honderd, lepelt het alfabet op en kan vijftig gebaren uit de gebarentaal. Met een IQ van 146 is ze nu toegelaten als het jongste lid van de Amerikaanse tak van hoogbegaafdenkring Mensa.

6 reacties

  • MYRTHE PASS

    2 jaar geleden
    Maar ze draagt nog wel een pamper. Ik droeg op juist 2-jarige leeftijd geen pamper meer. Het is maar hoe je intelligentie bekijkt. Zindelijkheid heeft ook iets te maken met intelligentie! Op 2-jarige leeftijd is men hiervoor al rijp genoeg.
  • Gerard Braeckmans

    3 jaar geleden
    Men kan slim zijn maar daarom is men nog niet intelligent. En zeker niet wijs.
  • Lisette van Dijk

    3 jaar geleden
    Twee van mijn kinderen een klas laten overslaan, omdat ze intelligent genoeg waren. Bij de jongste twee dat bewust niet gedaan. Laat ze zich maar eens vervelen... Als ouders leer je ook met vallen en opstaan en wij hebben geleerd dat een kind zich laten vervelen ook heel gezond kan zijn. Dan MOETEN ze kind zijn.
  • Johan Vanhoutteghem

    3 jaar geleden
    Dat wordt een hele uitdaging voor het kind en zijn omgeving. Hopelijk mag Kashe gelukkig worden.
  • Joke Kay

    3 jaar geleden
    Op die leeftijd heeft niks met IQ te maken maar repetitie leren. Enkel herhalen en nog eens herhalen. Mijn zoon kon net hetzelfde toen hij twee jaren oud was. Op zijn 3rde begon hij te leren schrijven en lezen. Terwijl hij slim is heeft hij toch geen IQ van 146.