Tom Van Grieken.
Volledig scherm
PREMIUM
Tom Van Grieken. © Photo News

INTERVIEW. Tom Van Grieken: “Denkt u écht dat ik blij ben met wat Jürgen Conings heeft gedaan?”

Tom Van Grieken (34) kreeg afgelopen week de wind van voor en van achter. In een peiling van VRT en De Standaard ging Vlaams Belang opnieuw vooruit en is de partij met 24,7 procent de grootste van Vlaanderen. Maar toen de extreemrechtse militair Jürgen Conings wapens stal om viroloog Marc Van Ranst te doden en een boobytrap plaatste om ordehandhavers al dan niet dodelijk te verwonden, kreeg Vlaams Belang de kritiek een voedingsbodem te zijn voor dat soort terreur. “Hoe vaak moet ik nog herhalen dat wij élke vorm van geweld afkeuren?”, zucht Van Grieken. Maar het Vlaams Belang-raadslid dat Jürgen Conings ‘de ultieme verzetsstrijder’ noemt, krijgt wel geen sanctie.

115 reacties

  • Dirk Keizer

    3 jaar geleden
    Alleen supporters zeggen dat hij een groot en verstandig politicus is. De meeste burgers weten wel beter.
  • Adil Sefiani

    3 jaar geleden
    We moeten haast allen hopen dat belang ooit regeert. Ze ronselen stemmen met haat en leugens te verspreiden. Het is de gemakkelijkste zaak ter wereld om vanuit de zijkant te brullen wat er allemaal fout loopt maar er zelfs iets aan doen dat is een andere zaak. Vlaams belang gaat pas door de mand vallen als ze het zelf moeten oplossen. Net als in Nederland viel de regering heeeel snel. Je kan geen land regeren met extremisten.
  • Dave Janssens

    3 jaar geleden
    “Denkt u écht dat ik blij ben met wat Jürgen Conings heeft gedaan?”.. Ja ik denk dat écht ja.
  • MARCEL VAN DEN EYNDE

    3 jaar geleden
    Als ik al de kritieken hier lees stel ik mij de vraag hoeveel mensen er nu gelukkig zijn met deze regering? We worden constant belogen en bedrogen, door alle partijen, dat kan je toch niet ontkennen, en wat JC betreft, wij hebben nog geen enkel bewijs gezien van wat het gerecht beweerd, geen enkel! Dus onschuldig tot het tegendeel bewezen is, of gaan we blindelings alles geloven, dan is het pas echt erg gesteld met dit land!
  • Dirk BERX

    3 jaar geleden
    Halve waarheden en leugens, daar draait het om bij het Vlaams belang ! Want in Vlaanderen is het Vlaams belang de tweede partij, en in België slechts de derde partij ! Maar als je peilingen gaat wisselen met verkiezingen, dan krijg je natuurlijk om de drie maanden nieuwe meerderheden en regeringen !