© RR

Explosie in Bornem, leegstaande woning volledig uitgebrand

Bornem -

In de Breevendreef in Bornem is zaterdagmiddag een leegstaande woning volledig uitgebrand. Buurtbewoners hoorden een enorm zware knal. Een aanpalend pand kon gevrijwaard worden.

Stijn Van de Sande

LEES OOK: Leegstaande woning volledig uitgebrand na mogelijke gasexplosie: “Het was een enorme knal, alles daverde”

De brandweer werd iets voor 16u zaterdagmiddag opgeroepen voor een explosie in de Breevendreef in Bornem. “Het was een enorme knal. Alles daverde”, zegt een buurtbewoner die enkele huizen verderop woont.

“We waren snel ter plaatse, maar toen we aankwamen stond de woning al in lichterlaaie”, zegt brandweerkapitein Kris Engels. “We hebben ons daarom 100% gefocust op het vrijwaren van de woning ernaast.”

Dat lukte ook. “Behalve wat lichte waterschade konden we verdere schade aan de aanpalende woning vermijden”, aldus de brandweer. “Maar de andere woning is volledig verloren. Het duurde een halfuur vooraleer we de brand onder controle kregen. Daarna moesten we nog een hele tijd nablussen.”

In het huis was niemand aanwezig. Er raakte dan ook niemand gewond. De bewoners waren nog maar enkele weken geleden verhuisd. Zij wilden de woning afbreken en vervangen door een nieuwbouw.

Wat de oorzaak is van de explosie en de brand is nog niet duidelijk. “Een ontploffing van een gasfles is een van de mogelijke pistes”, zegt Kris Engels. “Maar het verder onderzoek zal uitsluitsel brengen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER