©  REUTERS

ROLAND GARROS. Titelverdedigster Iga Swiatek en Serena Williams door naar tweede ronde, ook Roger Federer kent geen problemen

De Poolse Iga Swiatek (WTA 9), de titelverdedigster en het achtste reekshoofd in het enkelspel bij de vrouwen, heeft zich op maandag niet laten verrassen door de Sloveense Kaja Juvan (WTA 101) in de eerste ronde van Roland Garros. Bianca Andreescu (ATP 7) en Kiki Bertens (WTA 17) zijn wel meteen uitgeschakeld.

Bron: BELGA

De 20-jarige Swiatek won, nota bene op haar verjaardag, met 6-0 en 7-5, in een partij die net geen anderhalf uur duurde. In de tweede ronde neemt ze het op tegen de Amerikaanse Shelby Rogers (WTA 47) of de Zweedse Rebecca Peterson (WTA 60).

Swiatek toonde in aanloop naar Roland Garros al aan dat ze ook deze editie een van de kanshebbers is om met toernooiwinst aan de haal te gaan. Twee weken geleden stak ze de eindzege in het Italiaanse Rome op zak door in de finale de Tsjechische Karolina Pliskova (WTA 10) te vernederen met 6-0 en 6-0.

Verder op maandag werd de Nederlandse Kiki Bertens (WTA 17), in 2016 nog halve finaliste op het Parijse gravel, in de eerste ronde meteen gewipt door Polona Hercog (WTA 73). De Sloveense haalde het met 6-1, 3-6 en 6-4.

Serena Williams naar volgende ronde, Muguruza niet

Serena Williams (WTA 8) heeft zich maandag geplaatst voor de tweede ronde van Roland Garros. Voor Garbiñe Muguruza (WTA 13) zit het toernooi op het gravel in Parijs er na een ronde op.

 ©  AFP

Williams versloeg in haar opener in twee sets (7-6 (8/6) en 6-2) de Roemeense Irina Begu (WTA 74). De partij duurde 1 uur en 44 minuten. In de volgende ronde wacht met Mihaela Buzarnescu (WTA 174) weer een Roemeense. De 39-jarige Williams was driemaal de beste in Parijs (2002, 2013 en 2015). Ze jaagt op haar 24e grandslamtitel om zo op gelijke hoogte te komen met recordhoudster Margaret Court.

Voor Muguruza duurde het toernooi welgeteld een ronde. De Spaanse verloor meteen van de Oekraïense Marta Kostyuk (WTA 81) in twee sets: 6-1 en 6-4. De partij nam 1 uur en 23 minuten in beslag. Muguruza veroverde in 2016 nog de eindzege in de Franse hoofdstad.

Exit Andreescu

Bianca Andreescu, de nummer zeven van de wereld bij de vrouwen en zesde reekshoofd op Roland Garros, heeft maandag de eerste ronde niet kunnen overleven. De Canadese moest na een titanenstrijd op het Parijse gravel haar meerdere erkennen in de Sloveense Tamara Zidansek (WTA 85) met 6-7 (1/7), 7-6 (7/2) en 9-7.

 ©  ISOPIX

Andreescu, winnares van de US Open in 2019, is al geruime tijd op de sukkel met aanhoudend blessureleed en recent ook een coronabesmetting.

Zidansek mag zich in de tweede ronde opmaken voor een duel met de Amerikaanse Madison Brengle (WTA 84). Zij ontdeed zich eerder op de dag van de Colombiaanse Maria Camila Osorio Serrano (WTA 98) met 7-5 en 6-4.

Kenin in drie sets voorbij Ostapenko

De Amerikaanse Sofia Kenin (WTA 5), het vierde reekshoofd bij de vrouwen, heeft maandag na een spannende strijd in de eerste ronde de Letse Jelena Ostapenko (WTA 44) opzij gezet met 6-4, 4-6 en 6-3.

Ostapenko, laureate in Parijs in 2017 op amper 19-jarige leeftijd, bood goed weerwerk tegen het topreekshoofd, maar dat volstond niet om door te stoten naar de tweede ronde.

In die tweede ronde krijgt Kenin haar landgenote en kwalificatiespeelster Hailey Baptiste (WTA 203) voor de kiezen. Zij rekende op haar beurt af met de Russin Anna Blinkova (WTA 77) met 6-1 en 6-4.

Federer vlot door

Het Zwitserse tennisicoon Roger Federer (ATP 8) kende maandag weinig problemen met de Oezbeekse kwalificatiespeelster Denis Istomin (ATP 204) in de eerste ronde van Roland Garros. Federer trok de overwinning na 1 uur en 35 minuten met 6-2, 6-4 en 6-3 over de streep.

De 20-voudige grandslamwinnaar, die begin augustus 40 kaarsjes mag uitblazen, ontmoet in de tweede ronde de Kroaat Marin Cilic (ATP 47) of de Fransman Arthur Rinderknech (ATP 118). Zij maken later op de dag uit wie dat wordt.

Federer behaalde op Roland Garros slechts een keer eerder de eindzege, in 2009. Zijn laatste grandslamtriomf dateert dan weer van op de Australian Open van 2018.

 ©  AFP

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer