Direct naar artikelinhoud
NieuwsWeerbericht

Zonnig en zomers weer blijft: tot 25 graden in het binnenland

Aan de zwemvijver van het Boekenbergpark in Deurne was het gisteren genieten geblazen.Beeld Klaas De Scheirder

Vandaag wordt het zonnig en warm. Het kwik bereikt 20 graden op de hoge plateaus van de Ardennen, 22 graden aan de kust en 24 of 25 graden elders. De wind waait zwak tot matig uit het oosten tot zuidoosten. Vanavond en -nacht wordt het meestal helder. Het kwik daalt naar 7 tot 14 graden, zo meldt het KMI.

Dinsdagnamiddag blijft het warm en zonnig bij temperaturen die schommelen tussen 20 en 26 graden. ‘s Avonds blijft het zonnig en daalt het kwik naar minima tussen 4 en 14 graden. Ook de komende dagen pieken de temperaturen boven de 20 graden, al neemt de kans op onweer geleidelijk aan toe.

Woensdag start droog en zonnig met maxima die lokaal pieken tot 28 graden. Op het einde van de namiddag komt er vanuit Frankrijk onstabiele lucht overgewaaid waardoor de kans op enkele regen- of onweersbuien toeneemt.  Ook ‘s nachts kunnen her en der nog enkele buien of onweders voorkomen.

Donderdag start regenachtig, maar wordt daarna droger met brede opklaringen. Na de middag neemt de kans op een (hevige) onweersbui opnieuw toe. De maxima schommelen rond 24 graden in het centrum.

Ook in het weekend blijft het onweerachtig, met vooral vrijdag en zaterdag een kans op een (onweers)bui. Het kwik schommelt tussen 20 en 25 graden. Begin volgende week zou het opnieuw droger worden.