Staatssecretaris voor Asiel en Migratie, Sammy Mahdi.
Volledig scherm
Staatssecretaris voor Asiel en Migratie, Sammy Mahdi. © BELGA

Sammy Mahdi: “Collectieve regularisatie zal er nooit komen, ook niet door hongerstaking”

“Ik ga iedere avond slapen met de angst dat ik morgen opsta en dat er iemand gestorven is omdat die dacht dat een hongerstaking zou helpen”. Dat zei een geëmotioneerde Sammy Mahdi (CD&V), staatssecretaris voor Asiel en Migratie, in De Ochtend op Radio 1, over de asielzoekers in Brussel die met hun hongerstaking een collectieve regularisatie willen bekomen. Mahdi wees met een beschuldigende vinger naar een “aantal organisaties” die asielzoekers dit “wijsmaken”. 

17 reacties

  • johan lanoot

    3 jaar geleden
    Niet toegeven aan dergelijk chantage. Als ze hun gelijk niet juridisch kunnen halen dan gaan ze over tot chantage. Een rechtvaardig migratiebeleid betekent mensen toelaten die aan de voorwaarden voldoen maar ook mensen terug sturen die niet aan de voorwaarden voldoen.
  • Linda Deyaert

    3 jaar geleden
    Voet bij stuk houden anders is het hier elke week hongerstaking om een regularisatie af te dwingen.
  • stefan crama

    3 jaar geleden
    En wat is zijn oplossing dan? Het Australische model aangepast aan Europa kan mogelijk een oplossing zijn. Helaas gaat geen enkele linkse partij daarin mee.
  • Bernard Loncke

    3 jaar geleden
    Veel blabla, de vorige keren zeiden ze dat ook, maar ... ze blijven maar komen en diegenen die het het land moeten verlaten gaan allemaal onderduiken. Men moet die onderbrengen in een gesloten centrum, en daadwerkelijk terugsturen, zo niet blijft het dweilen met de kraan open! Regularisatie is uitgesloten en zou al helemaal NIET mogen!
  • Etienne Goedertier

    3 jaar geleden
    Al jaren is men bezig met een terugkeerbeleid, maar als landen hun eigen bevolking niet terugnemen dan is het tijd om er daar werk van te maken. Want de meeste uitgeprocedeerde mensen komen uit landen waar geen of weinig problemen zijn en zijn meer uit op uitkeringen van onze overheid.