Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images

Meer Belgen kozen in 2020 voor vervroegd pensioen

Tijdens de coronacrisis hebben meer Belgen gekozen voor vervroegd pensioen, dus voor de leeftijd van 65 jaar. Bij werknemers koos 36,7 procent voor vervoegd pensioen; in 2019 was dat nog 32,9 procent, zo blijkt uit een analyse van HR-bedrijf Acerta bij 35.000 werkgevers uit de private sector. Bij zelfstandigen koos vorig jaar bijna 55 procent (54,8 procent) voor vervroegd pensioen. In 2019 was dat nog 52,8 procent.

4 reacties

  • Jeaninne Bonduwe

    3 jaar geleden
    Bij swt tellen de jaren werk voor je 18 niet mee voor vrijstelling op de arbeidsmarkt. Vdab jaagt al die mensen op die nog geen 42 jaar hebben gewerkt en duwen ze in vervroegd pensioen met alle nadelen vandoen. Zoals minder pensioen, 2de pijler extra belast en minder voordelen dan een echt gepensioneerde. Maar dat zeggen ze er niet bij.
  • Robert BESSEMS

    3 jaar geleden
    Ik ben op 63 op pensioen gegaan, want als ik op 65 zou gaan kreeg ik 50€ minder per maand.
  • Cor Vermonden

    3 jaar geleden
    De mensen zijn beter op de hoogte en voor een habbekrats van misschien honderd euro bruto meer te hebben door zeven jaar langer te werken zijn ze slimmer dan de graaiers die zeker zijn van vijfduizend en meer pensioen.
  • Anja Lemmens

    3 jaar geleden
    Ik ben op mijn 14 jaar beginnen werken, en van mijn 18 tot mijn 49 jaar in een drieploegensysteem, ik ben nu 59 jaar en heb nog nooit gestempeld en hoop volgend jaar 60 jaar toch op vervroegd pensioen te kunnen. Men noemt dit vervroegd maar na 46 jaar arbeid noem ik dit niet vervroegd, als iedereen al is begon met 40 jaar te werken dan zouden er niet zoveel bezorgdheden zijn om de pensioenen betaalbaar te houden.