©  GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Walter Damen in Raad van Bestuur van Pro League gestemd: “Blij met het vertrouwen”

Op de Algemene Vergadering van de Pro League van woensdag werd Walter Damen in de Raad van Bestuur gestemd. Met een weekje vertraging, want vorige week bleek dat vanwege enkele statuten nog onmogelijk voor de vicevoorzitter van Beerschot. Damen had al langer die ambitie. Hij vervangt de opgestapte Ronny Verhelst (KV Kortrijk).

havg, kofr

“Walter Damen werd door de vergadering verkozen tot nieuw lid van de Raad van Bestuur van de Pro League”, zo communiceerde de Pro League woensdag. “Voor het eerst zal zo een vertegenwoordiger van Beerschot lid zijn van de Raad van Bestuur van de Pro League.”

De Pro League bestaat uit een voorzitter (Peter Croonen, Genk) en negen vertegenwoordigers: Walter Damen (Beerschot), Michel Louwagie (AA Gent), Sven Jaecques (Antwerp), Eddy Cordier (Zulte Waregem), Peter Willems (OHL), Mehdi Bayat (Charleroi), Philippe Bormans (Union), Alexandre Grosjean (Standard) en Harm van Veldhoven (Lommel).

De vicevoorzitter van Beerschot is blij met het vertrouwen: “Deze verkiezing komt niet onverhoopt of onverwacht, maar ik ben toch blij met het vertrouwen van de Algemene Vergadering van de Pro League. Er komen belangrijke jaren aan voor de Pro League en het Belgisch voetbal in het algemeen. Ik kijk daar enorm hard naar uit en ben tevreden dat ik er een stem zal in hebben.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Ook het stamnummer 13 reageerde trots op de verkiezing van Damen. “Als jurist is hij een absolute meerwaarde in het Belgische profvoetbal”, aldus bestuurder Luc Neefs. “Walter streeft naar een ethische voetbalcompetitie, waar de belangen van iedere club op de juiste manier worden verdedigd.”

Bestuurder Jan Van Winckel: “Het bestuur is zeer tevreden dat onze ondervoorzitter een belangrijk bestuursmandaat in het professionele voetbal inneemt. Beerschot neemt al geruime tijd een constructieve rol op in het professionele voetbal en wil de belangen van alle clubs te verdedigen. Wij danken dan ook de clubs die het vertrouwen aan Walter schonken om hen te vertegenwoordigen in de Raad van Bestuur.”

Op diezelfde vergadering van woensdag 2 juni werd de beslissing over de mogelijke integratie van beloftenploegen in 1B of de nationale reeksen uitgesteld naar 11 juni. Ook over het aantal zakkers na het seizoen 2021-2022 was er nog geen akkoord.

MEER OVER K. Beerschot V.A.

Aangeboden door onze partners