Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Van Quickenborne hoopt nog op akkoord in parlement over haatspraak

Minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld) hoopt nog steeds dat een serene discussie in het parlement kan leiden tot een meer effectieve aanpak van haatmisdrijven. Wel moeten daarbij duidelijke grenzen worden gesteld, vindt de minister. De piste om haatspraak enkel strafbaar te stellen indien het aanzet tot geweld, zoals N-VA voorstelt, lijkt hij niet te volgen, zo bleek in De Zevende Dag op Eén.

7 reacties

  • Cindy Velez Gutierrez

    3 jaar geleden
    Zouden ze niet beter van naam veranderen, want er niets liberaal, bij die liberalen. Beter ineens opdoeken, halen de kiesdrempel toch niet meer. Maar dat is hier in dit land niet meer nodig. Het Vivaldi misbaksel is daar het bewijs van, en we zitten er mee opgescheept tot misschien de volgende verkiezingen, als ze niet besluiten om voor ons te gaan stemmen. Als vrije meningsuiting al als haat kan tellen kan dictatuur ook gezien worden als democratie. Het is maar hoe je het bekijkt tenslotte.
  • Jan Van de Velde

    3 jaar geleden
    Als ze zo voortdoen moeten we de volgende keer niet meer gaan stemmen, zij gaan het onze plaats doen!
  • Yolande MARIS

    3 jaar geleden
    VLD die de vrije meningsuiting in de prullenmand wil smijten zal de volgende verkiezingen de kiesdrempel niet meer halen en maar goed ook.Hengelen naar de stem van nieuwkomers en kinderen gaat u vel ook niet meer redden. Iemand die niet zuiver op de graat is Als minister van justitie wordt ook niet gewaardeerd.
  • Frankie A S Goethals

    3 jaar geleden
    De Vivaldi-regering is een regering die best géén grote beslissingen poogt te nemen. Ze heeft te weinig Vlamingen die ze vertegenwoordigt. Bovendien kalft dat aantal nog iedere maand af. Langs Waalse zijde heeft ze een dubbelspion die voor eigen rekening rijdt en zijn zusterpartij wel eens in de maand voor aap zet.
  • jan wuyts

    3 jaar geleden
    Een mening moet steeds vrijuit zijn maar nog belangrijker moet persoonlijk zijn en nooit voor anderen spreken dus nooit oproepen tot want dat is een wezenlijk verschil met een persoonlijke mening van iemand die voor zichzelf spreekt.