© Stijn Van de Sande

Uitslaande brand verwoest woning in Mechelen in mum van tijd

Mechelen -

Een uitslaande brand heeft maandagmiddag een woning in de Jubellaan in Mechelen-Zuid compleet verwoest. In een mum van tijd stond heel het huis in lichterlaaie. De dochter kon zich gelukkig tijdig in veiligheid brengen.

De brand brak om iets voor 13u uit, vermoedelijk in de keuken van de woning. Hij ging gepaard ging met een stevige rookontwikkeling. “Het huis is volledig uitgebrand, van vooraan tot achteraan en van beneden tot boven”, zegt Ronny Cornelis van de brandweerzone Rivierenland.

LEES OOK: Uitslaande brand verwoest woning: dochter net op tijd gewekt door rookmelder

De ouders waren op het moment van de brand niet aanwezig. De dochter lag boven te slapen na haar werk. Volgens de eerste berichten waren het de rookmelders in huis die haar wekten en alarmeerden. Zo kon ze op tijd de brandende woning verlaten. Omdat de vrouw rook had ingeademd, werd ze voor controle overgebracht naar het ziekenhuis.

Om de bluswerken van de brandweer niet te hinderen, werd de Jubellaan plaatselijk afgesloten voor alle verkeer. De aanpalende woningen kon de brandweer vrijwaren, maar het getroffen huis zelf is onbewoonbaar verklaard. De oorzaak wordt onderzocht. svds, tdk, svh

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER