RV
Volledig scherm
© RV

Waalse regering trekt 10 miljoen euro uit om Walen Nederlands te leren

De Waalse regering trekt in totaal 10 miljoen euro uit om onze zuidelijke landgenoten Nederlands te leren. Dat heeft Waals minister van Begroting en Financiën Jean-Luc Crucke (MR) gezegd in het Actuaprogramma C’est pas tous les jours dimanche op televisiezender RTL. De maatregel maakt deel uit van het herstelplan voor de economie van de Waalse regering, dat goed is voor 10 miljard euro.

36 reacties

  • Mark Vandebroecke

    3 jaar geleden
    Als ex-leraar Frans heb ik vastgesteld gedurende mijn loopbaan dat de vereiste kennis Frans in Vlaanderen steeds maar verlaagde. Bij uitwisselingsprogramma met scholen in Wallonië, moest ik ook vaststellen dat het peil van de kennis Nederlands ginder toen al minimaal was. Geld alleen zal het probleem zeker niet oplossen zolang de bereidheid en de wil om Nederlands niet aanwezig is. Maar ook in Vlaanderen moet het vereiste peil van de Franse kennis weer omhoog !
  • karel dillen

    3 jaar geleden
    Vervang Nederlands door het Engels op de scholen, beter om investeerders aan te trekken en dan we ook eindelijk vanaf van het gezeik van VB en NVA
  • jos duriau

    3 jaar geleden
    Het zou zeker beter zijn dat in dit land in beide landsdelen meer tweetalig onderwijs zou zijn , vroeger kregen we meer franse lessen en de walen ook nederlands maar dank zij de regionale partijen werd dit zou goed als afgevoerd en engels gepromoot en dan nu maar klagen dat we mekaar niet verstaan.
  • Maarten anthonis

    3 jaar geleden
    Dat haalt niets uit , degenen die de Vlaamse taal nodig hebben , spreken het al redelijk goed , degene die het niet kan zal het nu ook nog niet willen leren , benieuwd wie hier weer met een deel van het geld gaat lopen.
  • marc castermans

    3 jaar geleden
    Aan onze kust hoor je tussen Nieuwpoort en De Panne meer Frans dan Nederlands praten. Ze doen zelfs de moeite niet meer om dag te zeggen en de Vlaamse winkeliers schakelen dan maar snel over op het Frans. Er is zelfs een juwelier in De Panne die geen woord Nederlands verstaat, il faut le faire.