Direct naar artikelinhoud
Stand van zakenCoronacijfers

Minder dan 70 nieuwe Covid-ziekenhuisopnames per dag

Minder dan 70 nieuwe Covid-ziekenhuisopnames per dag
Beeld Tim Dirven

Het aantal bevestigde coronabesmettingen in ons land is gedaald tot gemiddeld 1.371 per dag. Ook de andere indicatoren blijven in dalende lijn gaan, zo blijkt uit het online dashboard van gezondheidsinstituut Sciensano. Het aantal overlijdens is wel licht gestegen.

Er liggen op dit moment nog 335 covidpatiënten op intensieve zorg. Het gaat om een daling met een kwart ten opzichte van een week geleden. In de ziekenhuizen liggen in totaal 968 covidpatiënten, een vijfde minder dan een week eerder. 

De voorbije zeven dagen waren er iedere dag nog gemiddeld 69,3 ziekenhuisopnames (-18 procent), het laagste aantal sinds september vorig jaar.

Besmettingen

Er werden in de periode van 29 mei tot 4 juni nog gemiddeld 1.379 besmettingen per dag vastgesteld, of bijna een kwart minder dan de week daarvoor (-23 procent). In totaal waren in ons land al 1.071.271 mensen positief sinds het begin van de pandemie vorig jaar.

Testen

Het aantal testen blijft stabiel rond de 44.000 per dag. 

Gemiddeld is nu 3,7 procent van alle testen positief, een daling van 1 procent tegenover vorige week.

Overlijdens

Er overlijden dagelijks gemiddeld nog 14,1 Covid-patiënten, een stijging met 5,3 procent op weekbasis. In totaal zijn er in ons land nu officieel 25.041 covidpatiënten overleden sinds het begin van de pandemie.

Vaccinaties

Tot slot hebben bijna 5,1 miljoen personen in ons land minstens één coronaprik gekregen, goed voor 44,25 procent van de bevolking. Ruim 2,5 miljoen mensen, 21,9 procent van de bevolking, zijn volledig gevaccineerd. 

In Vlaanderen zijn iets meer dan 3 miljoen inwoners minstens deels gevaccineerd, goed voor 45,35 procent van de bevolking. 1,505 miljoen onder hen kregen al beide prikken of een Johnson & Johnson-vaccin, 22,62 procent van de bevolking.

Bekijk hier ook de vaccinatiecijfers uit uw gemeente: