Unizo-CEO Danny Van Assche (links) en algemeen secretaris van de socialistische vakbond ABVV Miranda Ulens komen aan voor een bijeenkomst van de Groep van Tien, waarin de sociale partners verenigd zijn, eerder dit jaar.
Volledig scherm
PREMIUM
Unizo-CEO Danny Van Assche (links) en algemeen secretaris van de socialistische vakbond ABVV Miranda Ulens komen aan voor een bijeenkomst van de Groep van Tien, waarin de sociale partners verenigd zijn, eerder dit jaar. © BELGA


Is verhoging minimumlonen eenmalig? Wat met brugpensioen? En komen er soepelere landingsbanen? Uw vragen over het loonakkoord beantwoord

Vakbonden en werkgevers hebben maandagnacht een sociaal akkoord gesloten. Maar wat is er precies beslist over het minimumlonen, brugpensioen, landingsbanen en overuren? En wat betekent dat voor uzelf én voor uw portemonnee? De meest prangende vragen over het sociaal akkoord hieronder beantwoord. 

18 reacties

  • Jos Indigne

    3 jaar geleden
    En pensioenen van mensen die 46 jaar gewerkt hebben worden verminderd ( net onder hen minimum )
  • Sonia Van Cauwenbergh

    3 jaar geleden
    Netto lonen kunnen enkel omhoog als de sociale "vangnetten" afgebouwd worden. Dus mensen die van goede wil zijn zullen gemakkelijk 25% meer overhouden. Nu werk je al voor meer als 1 persoon bij om de sociale vangnetten te bekostigen.
  • Paul vanhaezebrouck

    3 jaar geleden
    Wat velen niet weten dat je in bepaalde gevallen, op voorhand, je pensioen kan laten VASTKLIKKEN. Zelf als de situatie verandert kan je toch nog gaan, ook al kan het zogezegd niet meer!
  • Roland Peeters

    3 jaar geleden
    Wie gelooft nog dat we dat niet zelf gaan betalen.Minder belasting op overuren maar op het einde van het jaar een hoger bedrag dus meer bijbetalen.Maar de werkenden moeten niet klagen dat ze het zelf moeten betalen,de oudere generatie betaald nog altijd de tijdelijke crisis belasting vijftig jaar geleden ingevoerd.
  • willy staelens

    3 jaar geleden
    Voor de mensen met een minimum loon prima, maar de rest zal er niet veel van merken. Grote winnaars de Vivaldiploeg en de werkgevers die het goed kunnen uitleggen maar de faktuur doorsturen. Nieuwe belastingen zijn op komst en het zal waarschijnlijk niet lang meer duren vooraleer men een voorproefje zal krijgen.