Eerste verdachte van moord op moeder (36) met baby vrijgelaten, nieuwe verdachte in de cel

In het onderzoek naar de dodelijke steekpartij die op zondag 30 mei plaatsvond in Evere, heeft de onderzoeksrechter de man vrijgelaten die als verdachte was opgepakt en onder aanhoudingsbevel was geplaatst, meldt het Brusselse parket. “De eerste aanwijzingen in zijn richting werden door het onderzoek niet bevestigd”, klinkt het. “Intussen is een andere verdachte opgepakt.”

Bron: RTL info

De steekpartij vond zondagavond omstreeks 19.40 uur plaats, toen de 36-jarige vrouw op straat aan het wandelen was met haar baby. Ter hoogte van de splitsing van de Twee Huizenstraat en de Kerkhof van Brussellaan werd ze plots aangevallen en met een snijdend voorwerp in de nek gestoken. De vrouw werd nog naar het ziekenhuis gebracht, maar overleed aan haar verwondingen. De baby bleef ongedeerd.

Nog dezelfde avond kon de politie een verdachte oppakken, de 21-jarige Andy K.. Die werd door de onderzoeksrechter onder aanhoudingsmandaat geplaatst voor doodslag. De man was al gekend bij de politie en zou met psychische problemen kampen, maar ontkende elke betrokkenheid. Afgelopen vrijdag verlengde de raadkamer zijn voorlopige hechtenis nog met een maand, maar vandaag heeft de onderzoeksrechter hem vrijgelaten.

Aanwijzingen niet bevestigd

De politie trof de man aan in de buurt waar de vrouw was aangevallen, met drie scharen op zak. Op één van die scharen werden bloedsporen aangetroffen, maar vandaag blijkt dat het bloed niet overeenkomt met het DNA van het slachtoffer. Bovendien droeg de verdachte andere kleren dan de getuigen gemeld hadden, aldus RTL Info.

“De eerste aanwijzingen van schuld tegen die persoon werden niet bevestigd door het onderzoek en er is geen reden om hem nog langer als verdachte te beschouwen”, zegt parketwoordvoerster Willemien Baert. “Intussen is een andere verdachte opgepakt, en op 4 juni door de onderzoeksrechter onder aanhoudingsbevel geplaatst. Die persoon verschijnt vandaag voor de raadkamer. In het belang van het onderzoek geven we geen verdere commentaar.”

LEES OOK: Vrouw doodgestoken tijdens wandeling met baby, verdachte opgepakt

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER