President Nayib Bukele voegde op zijn Twitter-profielfoto 'lasereyes' toe, een populaire meme onder bitcoinfans. Hij postte ook een filmpje dat moet aantonen hoe vulkanen energie kunnen opwekken.
Volledig scherm
President Nayib Bukele voegde op zijn Twitter-profielfoto 'lasereyes' toe, een populaire meme onder bitcoinfans. Hij postte ook een filmpje dat moet aantonen hoe vulkanen energie kunnen opwekken. © Twitter

President El Salvador plaatst ‘lasereyes’ en wil bitcoin minen met vulkaanenergie

BitcoinNayib Bukele, president van El Salvador, wil vulkanische energie gaan gebruiken voor het minen of ontginnen van bitcoins. Hij heeft het staatsbedrijf dat zich bezig houdt met geothermische energie gevraagd daartoe een plan op te maken. El Salvador is het eerste land ter wereld dat van bitcoin een wettelijk betaalmiddel maakt. Op Twitter voegde Bukele aan zijn profielfoto ‘lasereyes’ toe, een populaire meme bij bitcoinfans.

6 reacties

  • John Stahl

    3 jaar geleden
    Eens Bitcoin echt als betaalmiddel gebruikt wordt valt het op zijn gat. Er kunnen maximum een half miljoen transacties per dag worden gedaan. 6 Blokken/Hr x 3500 Transacties/Blok x 24Hr = 504.000 Transacties/dag Visa en Mastercard doen 62+ Miljard transacties per dag. Het duurt 60 minuten voor een Bitcoin transactie gevalideerd is.
  • Benjamin De Graef

    3 jaar geleden
    USD blijft ook geaccepteerd worden Bart Verbeeck....
  • ivan de ridder

    3 jaar geleden
    Dit lijkt me vooral een PR-stunt. Een jonge president die zichzelf als 'innovatief' wil laten optekenen en El Salvador zo ook terug op de kaart brengt. Evenwel benieuwd of voldoende nagedacht is over de impact op de financiële infrastructuur van het land.
  • Bart Verbeeck

    3 jaar geleden
    Dit zal de Amerikanen niet bevallen. Als reserve currency buiten spel gezet worden? Ben benieuwd wanneer andere landen zullen volgen om zo de USA sancties via de USD te blokkeren.
  • Bjorn Viane

    3 jaar geleden
    Ook is de bitcoin nu DE legale currentie van El Salvador. (ja je kan/ moet nu je rekening betalen in btc)
  1. Zonnepanelen met 40 jaar garantie: zijn ze echt van hogere kwaliteit of is het louter een verkooptechniek?
    Livios

    Zonnepane­len met 40 jaar garantie: zijn ze echt van hogere kwaliteit of is het louter een verkoop­tech­niek?

    Solar Solutions Group - AEG’s leverancier van zonnepanelen, omvormers en thuisbatterijen - pakte onlangs uit met een nieuw model van zonnepanelen. Niet zozeer het paneel zelf sprong in het oog, maar wel de garantie van 40 jaar die eraan vasthangt. Maar betekent dat ook dat de zonnepanelen daadwerkelijk beter zijn? Of is de garantie eerder een marketingstrategie om de verkoop aan te zwengelen? Bouwsite Livios zoekt uit wat de regels rond garanties zijn.
  2. Beursexpert waarschuwt voor beleggen in hypes als Tesla en bitcoin: “Niet alleen jongeren maar ook ouderen trappen in de val”
    PREMIUM

    Beursex­pert waarschuwt voor beleggen in hypes als Tesla en bitcoin: “Niet alleen jongeren maar ook ouderen trappen in de val”

    Wie met regelmaat belegt en het risico verlaagt door gespreid te beleggen in diverse sectoren en aandelen kan een mooi rendement verdienen op zijn spaargeld. Maar waarom is dan niet elke belegger even succesvol op de beurs? “Niet iedereen heeft het geduld om verstandig te beleggen”, zegt onze beursexpert Pascal Paepen. “Voor sommige beleggers gaat het nu eenmaal te traag. Zij investeren steevast in hypes zoals cryptomunten en Tesla. Waarom zou je ook 10 procent willen verdienen per jaar als je evenveel kan verdienen per dag?” Toch is beleggen in hypes meestal geen goed idee. “Vaak moeten ze hun aandelen weer verkopen met een enorm verlies”, aldus Paepen. Hij legt uit hoe je beurshypes herkent en in welke beter niet of net wel investeert.