Vlaamse regering sluit - voorlopig - de rangen: “Positie Demir staat niet ter discussie”

De Vlaamse regering houdt maandag een extra ministerraad over de PFOS-vervuiling in en rond Zwijndrecht. Ze nodigt daar ook afvalstoffenmaatschappij OVAM uit, is de conclusie van een gespannen Vlaamse ministerraad deze middag. “OVAM wordt uitgenodigd om uit te leggen hoe zij de afgelopen twintig jaar met dit dossier is omgegaan”, is te horen bij het kabinet van Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA). Haar positie staat niet “ter discussie”, zei minister-president Jan Jambon (N-VA) in een korte verklaring na afloop van de ministerraad. 

  1. Elektriciteitsfactuur zou 82 euro duurder kunnen worden in 2025: “Compleet onaanvaardbaar”

    Elektrici­teits­fac­tuur zou 82 euro duurder kunnen worden in 2025: “Compleet onaanvaard­baar”

    De elektriciteitsfactuur van een Vlaams gezin zou in 2025 gemiddeld met 82 euro kunnen stijgen door hogere nettarieven voor elektriciteit. Voor aardgas zou er dan weer een daling van het nettarief zijn met gemiddeld 21 euro. Het gaat om voorstellen van de VREG in het kader van de zogenaamde tarriefmethodologie 2025-2028. De Vlaamse energieregulator start vandaag/donderdag de openbare raadpleging op voor die tarieven. Vlaams minister voor Energie Zuhal Demir (N-VA) reageert furieus.
  2. RECONSTRUCTIE. “Huilende collega’s op het toilet” maar ook 88% tevreden medewerkers: dit is het échte verhaal van de open oorlog over “toxisch leiderschap” bij VRT
    PREMIUM
    36

    RECONSTRUC­TIE. “Huilende collega’s op het toilet” maar ook 88% tevreden medewer­kers: dit is het échte verhaal van de open oorlog over “toxisch leider­schap” bij VRT

    En plots ging het in het Vlaams Parlement niet meer over Bart De Pauw en VRT-baas Frederik Delaplace. Tijdens de discussie kregen acht parlementsleden een anonieme brief over een ándere zaak. Die draait rond de Redactie Jong, die onder meer jongerenjournaal ‘Karrewiet’ maakt. In het kort: op de redactie woedt een open oorlog over de VRT Jong-chef en haar “favoritisme, pestgedrag en discriminatie”. De HLN-onderzoeksredactie sprak met verschillende getuigen en reconstrueerde het verhaal achter de nieuwe heisa.