Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Tim Dirven

Iedere week dreigen 200 gezinnen op straat te belanden

Ruim tienduizend gezinnen werden in 2020 bedreigd met een uithuiszetting. Dat zijn gemiddeld tweehonderd gezinnen per week, waaronder vele met kinderen. Doorgaans gaat het om gezinnen die de huur niet meer kunnen betalen, blijkt uit een recente bevraging van de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten (VVSG), waarvan De Standaard de resultaten kon inkijken.

45 reacties

  • Marc Van der Vloedt

    3 jaar geleden
    Afbraak sociale flat (streek Mechelen), iedereen werd uitgezet ! Vervangwoning(en) noppes, wat het OCMW, budgetbeheerders en advocaten daar doen is mij een "raadsel", tenzij ze (zelf) een "industrie" en zaakjes hebben opgezet met incassobureaus.Die duivelse advocaten toch die beweren dat je voor 500 euro kan huren. Misschien kan de fiscus "2 Tesla's meer of minder" (costa Belgica quote) verbeurt verklaren bij de ultra liberale immo zwendelaars. Ooit was het goed leven voor de Vlamingen !
  • Ives Ameel

    3 jaar geleden
    Als je de huurprijzen bekijkt en de afbraak van de sociale zekerheid moet je je geen vragen stellen. Ooit was het goed leven hier maar de rijken konden dat niet verdragen.
  • paul vdkerckhove

    3 jaar geleden
    De kruik gaat te water tot ze barst ... In elk geval moet eerst en vooral aan de kinderen worden gedacht , ...
  • Damian Van Sande

    3 jaar geleden
    Het is toch zo tof in de neo-liberale samenleving waar de 1% rijken elk jaar minstens 50% rijker worden op de kap van de gemiddelde mens.
  • Peter Bosmans

    3 jaar geleden
    Je moet ook met alles kunnen volgen. Groeiende bevolking en meer één-ouder gezinnen. Neem daar nog de regelgeving bij (nieuwbouw nu bijna BEN) waardoor een nieuwe woning vlot 350000 Euro zal kosten. Als je dan net boven de loongrens valt om nog een sociale woning te kunnen krijgen dan is het bijzonder moeilijk om nog een betaalbare, fatsoenlijke woning te vinden.
  1. Reconstructie van gruwelijke 'wellnessmoord' in Waregem: waarom stak Mathias D. (44) zijn echtgenote Stephanie (43) dood?
    PREMIUM

    Reconstruc­tie van gruwelijke 'well­nessmoord' in Waregem: waarom stak Mathias D. (44) zijn echtgenote Stephanie (43) dood?

    In Waregem vond vandaag de reconstructie plaats van de wellnessmoord. Op 3 januari werd Stephanie Demeyere in een villa in Waregem doodgestoken door haar echtgenoot, Mathias D. (43), tijdens een heftige ruzie. Het onderzoek naar deze zaak, waarbij de man later ook nog brand stichtte, werpt vragen op over de achtergrond van hun relatie en het motief. “Een veelheid aan factoren die elkaar tot de fatale feiten versterkten”, klinkt het. Bracht de reconstructie nieuwe zaken aan het licht?
    Waregem
  2. Vanaf morgen leggen 150.000 leerlingen Vlaamse toetsen af: wat zijn dat precies en wat kunnen scholen, leerlingen en ouders ervan leren?
    PREMIUM
    12

    Vanaf morgen leggen 150.000 leerlingen Vlaamse toetsen af: wat zijn dat precies en wat kunnen scholen, leerlingen en ouders ervan leren?

    150.530 leerlingen uit 3.103 scholen leggen vanaf nu tot midden mei de eerste Vlaamse toetsen af. Die proeven zijn het stokpaardje van Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) om de onderwijskwaliteit op te krikken. Maar nog voordat de eerste toets goed en wel is ingevuld, is er kritiek van pedagogisch directeur Inge Van Mieghem. Wat leerde zij uit de toetsen? En vooral: wat miste zij?