De Litouwse grenspolitie patrouilleert langs de grens met Belarus.
Volledig scherm
De Litouwse grenspolitie patrouilleert langs de grens met Belarus. © AP

“Loekasjenko neemt wraak en zet sluis naar Europa open voor vluchtelingen”

Wit-Rusland smokkelt vluchtelingen uit Irak en Syrië de Europese Unie in. Dat zegt buurland Litouwen, dat geconfronteerd wordt met een forse toename van migranten die illegaal de grens oversteken. Volgens de regering zet de president van Wit-Rusland Aleksandr Loekasjenko bewust de sluizen open voor vluchtelingen die naar Europa willen.

53 reacties

  • eli bosch

    3 jaar geleden
    Stuur ze verder door naar BE. Hier worden die mensen heel goed opgevangen met woningen, energieverbruik, ziekenzorg, leeflonen, kinderbijslag. De vacatures raken toch niet ingevuld. Die mensen hebben we heel hard nodig.
  • van den eeden maria

    3 jaar geleden
    Mijnheer Stock Europa heeft geen nood aan extra arbeidskrachten. Het moet in de eerste plaats zorgen dat ze mensen die niet werken aan de slag zetten dat zijn er in België alleen al 1 miljoen. Het zal zelfs in de toekomst al een probleem worden om wie nu werkt aan de slag te houden want er zal nog heel wat digitalisering komen en modernisering zal heel wat arbeidsplaatsen vervangen.
  • Patricia Moyaert

    3 jaar geleden
    Willem Piscaer, als Poetin de gaskraan naar het westen dichtdraait, gaat hier het licht uit. De EU is er enkel voor de grote ondernemingen en multinationals. Multinationals kunnen ongecontroleerd transporteren binnen Europa en goedkope arbeidskrachten worden vanuit het Oosten en het zuiden naar hier gebracht om de rijken nog rijker te maken. De enige reden waarom Open VLD'ers zo massaal voorstander zijn van de EU.
  • Dirk Bytebier

    3 jaar geleden
    Natuurlijk zetten ze de sluizen open om af te geraken van het crapuul , nu kunnen ze hier komen profiteren van ons sociaal stelsel , er zijn ook helemaal geen werkkrachten te weinig verplicht ze om te werken er zijn er genoeg die niks doen
  • Leo FREDRIX

    3 jaar geleden
    Het passieve EUR. Véél ingewikkelde regeltjes en altijd maar denken maar echte actie blijft compleet uit. 10 op 10 wat de belachelijkheidsfactor betreft.