Illustratiebeeld. Mensen met een hoger niveau PFBA lopen een groter risico om opgenomen te worden in het ziekenhuis, om op intensieve te belanden of om te sterven aan het coronavirus dan mensen met een lager niveau.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. Mensen met een hoger niveau PFBA lopen een groter risico om opgenomen te worden in het ziekenhuis, om op intensieve te belanden of om te sterven aan het coronavirus dan mensen met een lager niveau. © Photo News

Blootstelling aan PFAS kan mogelijk kans op ernstige coronabesmetting vergroten

Internationaal onderzoek heeft aangetoond dat blootstelling aan PFAS, waarover de afgelopen week in het Vlaams parlement heel wat discussie is gevoerd naar aanleiding van de vervuiling in het Antwerpse Zwijndrecht, het risico op een ernstige coronabesmetting kan vergroten. Ook zouden de stoffen de effectiviteit van vaccins kunnen verminderen.

7 reacties

  • Theo Dereu

    3 jaar geleden
    Alle verantwoordelijken inclusief ministers voor de rechtbank slepen. Het moet voor eens en altijd gedaan zijn dat men wegkomt met dit soort toestanden.
  • Cor Vermonden

    3 jaar geleden
    Er zullen nog tientallen milieuovertredingen aan het oppervlak gaan komen die de gewone belastingbetalers al decennia doorspelen aan politici en nooit gebeurd er iets, buiten een bericht zoals ; Wordt opgevolgd.
  • Paul Hendriks

    3 jaar geleden
    Ik ga toch nog even wachten met aardbeien in Melsele ( grensgemeente Zwijndrecht) te kopen.
  • Sven Vanlierde

    3 jaar geleden
    Ze hebben weer iets nieuws gevonden om de mensen bang te maken, leef gewoon u leven. Al die bangmakerij is voor niets goed. De vervuiling is al geschied, dus al wat je doet is de mensen de stuipen op het lijf jagen, waardoor ze er mentaal ook nog eens aan onderdoorgaan
  • Hans Cleyman

    3 jaar geleden
    Was Demir nu te voortvarend?