Ovam beschikt over een rapport van een bodemonderzoek uit 2006, dat gewag maakt van tien ton PFOS in de grond en het grondwater op de 3M-site in Zwijndrecht.
Volledig scherm
PREMIUM
Ovam beschikt over een rapport van een bodemonderzoek uit 2006, dat gewag maakt van tien ton PFOS in de grond en het grondwater op de 3M-site in Zwijndrecht. © BELGA

Ovam op het matje voor PFOS-schandaal

De Openbare Afvalstoffenmaatschappij Ovam komt vanmiddag uitleg geven op de Vlaamse ministerraad over bodemvervuiling op en rond de 3M-site in Zwijndrecht. Dat schrijft 'De Morgen'. Welke info was aanwezig? En waarom werd die niet gedeeld?

8 reacties

  • eli bosch

    3 jaar geleden
    Demir heeft haar bliksemafleider binnen. Na haar afgang met de zonnepanelen nu scoren met 3M. Maar alles is toch al betaald door belastingbetaler en 3M zal zwaaien met de duiding en minnelijke schikking. Dus nu enkele maanden wat bezigheidstherapie en alles blijft bij het oude.
  • Gino Sinnesael

    3 jaar geleden
    Minister Demir werd bijna gelyncht nadat ze het deksel van die doofpot nog maar aanraakte. Dat dit dossier stinkt, ruikt men al vanaop grote afstand. Dat er schuldigen zullen aangeduid worden, is twijfelachtig, anders zou het geen doofpot zijn, en zou men vele politici van de laatste decennia moeten verantwoordelijk stellen. Maar wat is 'verantwoordelijkheid' nog in België?
  • Lecocq Daniel

    3 jaar geleden
    3M stopte de productie van PFOS in 2002. Als de politici plots geïnteresseerd zijn in dossiers die 20 jaar stof lagen te vergaren, dan vraagt dat wel wat tijd om die dossiers terug op te diepen. De opstellers ervan zijn waarschijnlijk al op pensioen.
  • luc dierick

    3 jaar geleden
    Ik ben eens benieuwd welke minister de hand van Ovam heeft vastgehouden om dat rapport te schrijven
  • Hendrik Goris

    3 jaar geleden
    Niemand is verantwoordelijk. Maar ze krijgen wel een loon alsof ze het wel zijn. Ik zou eerst en vooral oplossingen willen zien in plaats van zwartepieten. Er bestaan oplossingen, omgekeerde osmose. Ik vermoed dat het wel iets zal kosten. Nu nog opletten dat de politiek niet doet zoals met de asbest. Namelijk opruimen op kosten van de belastingbetaler.