3M-fabriek in Zwijndrecht
Volledig scherm
3M-fabriek in Zwijndrecht © VTM NIEUWS

Regering neemt voorzorgsmaatregelen in directe omgeving van 3M-site: “Eet geen eigen eieren of pluimvee”

PFOS-vervuilingIn afwachting van meer meetresultaten over de PFOS-vervuiling in en rond Zwijndrecht neemt de Vlaamse regering een pakket voorzorgsmaatregelen in de directe omgeving van de 3M-site. Mensen die in een straal van 1,5 kilometer rond de fabriek wonen, krijgen onder meer de raad om geen eigen eieren of pluimvee meer te eten en om geen grondwater te gebruiken als drinkwater. Kinderen en zwangere vrouwen wordt ook afgeraden om zelfgeteelde groenten te consumeren. Dat meldt het Agentschap Zorg en Gezondheid.

68 reacties

  • Terry Geerts

    3 jaar geleden
    Men zou de verantwoordelijke ministers, een jaar lang, groenten, fruit en eieren uit deze regio verplicht moeten doen eten. Zal snel gesaneerd zijn dan.
  • Willy Bogaert

    3 jaar geleden
    Vervuiling gauw is een zakje steken en opgelost en hoofd ook in dat zand steken. Dat is ons beleid .Regelen en nog eens regelen maar niet voor de gewone man die betaald wel het gelag
  • Willy Bogaert

    3 jaar geleden
    Hoogtijd dat we een s een andere partij aan het bestuur krijgen en gedaan met dat blijvend gepruts .Zonnepanelen , subsidies , vervallen erfgoed oplappen ( bunkers ,watertorens ) ;leugens en bedrog .taxen ,boetes her en der enz.
  • Willy Bogaert

    3 jaar geleden
    Dringend eens een andere partij aan het bewind .Gedaan met prutsen
  • Gino Denil

    3 jaar geleden
    Wordt wel duidelijk nu waarom er zo veel deining was bij de Vlaamse regeringspartijen over dat voorstel van Demir voor een onderzoekscommissie. Die was er zich waarschijnlijk niet van bewust wat er boven het vervuild water kon komen.