Taiwan meldt dat 28 van deze toestellen langsheen de kust van het eiland vlogen.
Volledig scherm
Taiwan meldt dat 28 van deze toestellen langsheen de kust van het eiland vlogen. © AP

Taiwan meldt grootste inval tot dusver door Chinese luchtmacht

BuitenlandTaiwan heeft melding gemaakt van grootschalig militair machtsvertoon door China. Er vlogen 28 toestellen van de Chinese luchtmacht langs het democratisch bestuurde eiland voor de Chinese kust, het grootste aantal dat tot dusver is gemeld door de Taiwanese autoriteiten.

8 reacties

  • Jacques-Philippe Leclerc

    3 jaar geleden
    Alfons Vanacker: Vreedzaam China pleegt "misdaden tegen de menselijkheid" tegen Oeigoeren en andere etnische Turkse moslimbevolkingen in Xinjiang, er is meer dan genoeg bewijs om het genocide te noemen, volgens een rapport van Human Rights Watch en de International Human Rights & Conflict Resolution Clinic van Stanford University, dat deze maandag is vrijgegeven. China is en bleef 's werelds grootste beul, de ware omvang van het gebruik van de doodstraf in China is ongeveer 138 personen p/jaar.
  • Jacques-Philippe Leclerc

    3 jaar geleden
    Amerika heeft meer gevechtsvliegtuigen, en meer kracht dan alle luchtmachten van de wereld bij elkaar. Sinds 2020 exploiteerde (Trump) het Amerikaanse leger meer dan 6.369 militaire vliegtuigen en 506 ICBM's. Het heeft een budget van $156,3 miljard en heeft 369.614 piloten in actieve dienst, 172.857 burgerpersoneel, 69.056 reservevliegers en 107.414 bij de Air National Guard.maw. Taiwan heeft zich echt geen enkele zorg te maken. 175.000 Amerikaanse soldaten zijn gestationeerd in 150 landen.
  • Alfons Vanacker

    3 jaar geleden
    @Dirk Verschueren, heel juist Dirk. De mensen in HK hadden zelfs geen recht op verkiezingen onder de Britten. China diende het aftestaan omdat de kannonen op China gericht waren. Ja, het Westen heeft nood om China in een slecht daglicht te plaatsen. Mochten ze allemaal zo vredig zijn als China, de wereld zou zoveel beter zijn.
  • robrecht Peeters

    3 jaar geleden
    Biden begrijpt het niet...hij kan niet meer volgen
  • Dirk Verschueren

    3 jaar geleden
    Ter info: Taiwan is nog altijd geen erkende staat. In het Westen doen we het graag anders voor, maar volgens internationaal recht is Taiwan nog altijd een rebelstaat. Lees even de recente geschiedenis na en je weet waarom. Alleen Taiwan is handig voor de VS, zo vlak bij China een mooie uitvalsbasis. Net zoals we moeilijk doen over Hong Kong, maar dan wel vergeten te zeggen dat de Britten, Hong Kong "manu militari" van China afgenomen hebben 150 jaar geleden.