Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Wat voor bedrijf is 3M, de multinational die gelinkt wordt aan PFOS-vervuiling Zwijndrecht?

Spilfiguur in de milieukwestie die ons land — en vooral Zwijndrecht — bezighoudt is 3M. De Amerikaanse multinational produceerde tot 2002 de chemische stof PFOS op een boogscheut van de werf waar de Oosterweelverbinding wordt gebouwd en de verontreiniging aan het licht kwam. Mogelijk kende u het bedrijf nog niet, maar gebruikt u wel iedere dag één van zijn producten, zoals sponzen of post-its. De multinational boekte in 2020 een omzet van maar liefst 32,2 miljard dollar (27 miljard euro). We zetten enkele cijfers en weetjes over 3M voor u op een rij.

6 reacties

  • willy van der Wijk

    3 jaar geleden
    ik vraag mij af hoe het komt dat de plantenwereld er zo goed gedijd op 3M als ook in de omringende dorpen ???????????
  • karel dillen

    3 jaar geleden
    Ik koop al een tijdje enkel nog Chinese producten, aan mij gaat 3m niet veel verdienen
  • De Waarheid

    3 jaar geleden
    En de groenen doen of hun neus bloedt. Wat zitten zij in de oppositie te doen? Zij moeten hiervan toch op de hoogte zijn geweest? Zij moeten toch mee controleren wat de meerderheid doet?
  • Gilbert Vermeersch

    3 jaar geleden
    Eigenlijk een mooi bedrijf met een mooi afgelegd intern. parcours. Dat ze met hand en tand hun belangen zullen verdedigen is zo klaar als een klontje en normaal. Hebben ze regels overtreden, zou best kunnen maar je moet het wel bewijzen als regering.
  • Paul Boutsen

    3 jaar geleden
    Het is een soort bedrijf dat heel goed Belgische politici kent en hen met een paar duizenden euro's makkelijk voor zijn kar gaat spannen, ook al gaat dit ten kosten van de volksgezondheid.