Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images

Opgepast! Safeonweb waarschuwt voor valse ‘voicemail-sms’ die Flubot-virus verspreidt

Als u een bericht krijgt met de boodschap “New Voicemail” gevolgd door een link, klik dan vooral niet op die link, waarschuwt Safeonweb, de overheidsinstelling voor cybersecurity. Opnieuw doet een sms de ronde die het FluBot-virus verspreidt op smartphones.

4 reacties

  • Geert Vande Walle

    3 jaar geleden
    Een smartphone gebruiker die niet weet wat een .APK bestand is zou beter een telraam gebruiken !
  • Michael Van Acker

    3 jaar geleden
    Kunnen de grote providers dit niet stoppen vóór het ontspoort?
  • Victor Ypres

    3 jaar geleden
    Ik blijf het verbazend vinden hoeveel mensen hierin lopen. Een SMS zogezegd van BPost of je Voicemail, met een adres dat duidelijk totaal op niets slaat. Als je die link volgt, wordt je ook nog eens gevraagd toestemming te geven voor het installeren van een app. Is een beetje gelijk aangesproken worden door een wildvreemde in een random kostuum die zegt dat hij van de politie is en je sleutel vraagt om te kijken of je huis veilig is.
  • ronny cuypers

    3 jaar geleden
    Wees verstandig en gebruik geen voicemail. Wie je wil bereiken belt wel terug of stuurt een berichtje.
  1. LIVE OEKRAÏNE. NAVO-landen gaan Oekraïne meer luchtafweer leveren, Nederland maakt 210 miljoen vrij

    LIVE OEKRAÏNE. NA­VO-lan­den gaan Oekraïne meer luchtaf­weer leveren, Nederland maakt 210 miljoen vrij

    De NAVO-landen zullen Oekraïne meer luchtafweersystemen leveren. Dat heeft Jens Stoltenberg, Secretaris-generaal van de NAVO, beloofd. Ook de zeven grote westerse industrielanden (G7) hebben Oekraïne meer hulp tegen de Russische luchtaanvallen in het vooruitzicht gesteld. “We zijn vastbesloten om de luchtverdedigingscapaciteiten van Oekraïne te versterken. Zo willen we levens redden en kritieke infrastructuur beschermen”, klinkt het in een verklaring die verspreid werd na afloop van de bijeenkomst van de ministers van Buitenlandse Zaken. De Oekraïense president Volodymyr Zelensky bracht intussen een bezoek aan zijn troepen in de regio Donetsk. Volg hier alle ontwikkelingen in onze liveblog.
  2. Persoon die besmettingen met varkenslintworm in Lier veroorzaakte is geïdentificeerd

    Persoon die besmettin­gen met var­kenslint­worm in Lier veroorzaak­te is geïdentifi­ceerd

    Na uitgebreid en intensief brononderzoek heeft het Departement Zorg met zekerheid kunnen identificeren welke persoon de bron was voor besmettingen met varkenslintworm in basisschool Het Molentje in Lier. Het onderzoek heeft aangetoond dat de persoon al sinds de zomer van 2022 niet meer besmettelijk is en de varkenslintworm in het buitenland heeft opgedaan. Om de privacy van de persoon af te schermen, kan het Departement Zorg geen verdere details geven over hoe dit brononderzoek is verlopen.