©  BELGA

 ©  Frank Meurisse

 ©  BELGA

 ©  AFP

1 / 4
thumbnail:  
thumbnail:  
thumbnail:  
thumbnail:  

Beresterke Yves Lampaert klopt Evenepoel en wint voor eigen volk het BK tijdrijden

Een imponerende Yves Lampaert heeft voor eigen volk in Ingelmunster het BK tijdrijden gewonnen. Hij was na een spannende titelstrijd tegen de klok twintig seconden sneller dan ploegmaat en topfavoriet Remco Evenepoel, die tweede werd.

vml

LEES OOK:

Kampioen Lampaert: “Ik zie Remco een beetje als mijn kleine broer, dat ik hem hier klop is een superprestatie”

Remco Evenepoel: “Dat Yves wint verzacht de pijn, maar dit is toch wel een dreun voor de Spelen”

Van bij de start vloog Yves Lampaert over het vlakke parcours, dat hij als zijn broekzak kende. Bij de eerste tussentijd moest topfavoriet Remco Evenepoel al tien seconden goedmaken en die achterstand zou alleen nog maar groter worden.

Uiteindelijk strandde Evenepoel op twintig seconden van zijn ploegmaat, werelduurrecordhouder Victor Campenaerts mocht als derde mee op het podium. De 30-jarige Lampaert werd door zijn dorpsgenoten meteen op de schouders gehesen voor een heus volksfeest: Forza Lampaert!

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Lampaert volgt Wout van Aert op, die deze keer paste voor de titelstrijd tegen de klok om zijn door ziekte al verstoorde voorbereiding op de Tour niet te onderbreken.

Het is voor Lampaert na 2017 de tweede nationale titel tijdrijden, in 2018 werd hij ook Belgisch kampioen op de weg. Zondag wordt in Waregem gestreden voor de Belgische titel op de weg, dus kan Lampaert opnieuw voor eigen volk koersen...

Uitslag:

1. Yves Lampaert 44:48

2. Remco Evenepoel +20”

3. Victor Campenaerts +41”

4. Ilan Van Wilder +1’01”

5. Florian Vermeersch +1’06”

    Aangeboden door onze partners

    Hoofdpunten

    Aangeboden door onze partners

    MEER OVER Wielrennen