Direct naar artikelinhoud
NieuwsVaccinatie

Vooruit-voorzitter Conner Rousseau kiest voor vervroegde vaccinatie met Johnson & Johnson

Conner Rousseau gevaccineerd met Johnson & Johnson.Beeld Instagram Conner Rousseau

Vooruit-voorzitter Conner Rousseau (28) is gisteren gevaccineerd met Johnson & Johnson. Dat laat Rousseau zelf weten via sociale media. Hij koos vrijwillig voor de prik om niet te moeten wachten op een inenting met Pfizer of Moderna.

“Ik gaf me op voor Johnson & Johnson. Alle jongeren kunnen zich nu opgeven via Qvax. Eén shot en misschien zo sneller beschermd en vrij”, schrijft Rousseau op Instagram. “Toporganisatie dankzij vele topvrijwilligers en zorgverleners. Dat pakken ze mij al niet meer af. Laat die festivals maar komen.”

De mogelijkheid voor 18- tot 40-jarigen om Johnson & Johnson te aanvaarden werd pas dinsdag toegevoegd op de Qvax-reservelijst, en aan het eind van de dag waren de eerste jongeren al geprikt. Wie zich daarvoor opgeeft, wordt eerst gevraagd zelf “de voordelen af te wegen tegen het risico op een ernstige bijwerking”. Bij Johnson & Johnson gaat het om een éénmalige prik.

De optie aanvinken is voor alle duidelijkheid geen garantie dat u ook effectief een vaccin van Johnson & Johnson krijgt. Als er in uw vaccinatiecentrum een overschot is van een ander vaccin, kan u evengoed ook daarvoor opgeroepen worden. Ook aan uw reguliere uitnodiging verandert niets. Eens het aan uw geboortejaar is in uw vaccinatiecentrum en u daarmee wordt uitgenodigd, vervalt uw plaats op de Qvax-lijst. 

Lees ook

‘Ik wil graag een zorgeloze vrije zomer’: lezers over waarom ze wel (of niet) voor het vaccin van Johnson & Johnson kiezen

Pfizer, Moderna of toch Johnson & Johnson? De voor- en nadelen gewogen