Van links: Vlaams minister Ben Weyts, voormalig minister van Leefmilieu Joke Schauvliege en Antwerps burgemeester Bart De Wever.
Volledig scherm
Van links: Vlaams minister Ben Weyts, voormalig minister van Leefmilieu Joke Schauvliege en Antwerps burgemeester Bart De Wever. © Belga, Photo News

Politieke wereld hult zich (opnieuw) in stilzwijgen over PFOS-affaire: “Laat onderzoekscommissie haar werk doen”

Via zijn woordvoerder heeft Antwerps burgemeester Bart De Wever bevestigd dat hij al in 2017 op de hoogte was van de PFOS-vervuiling. “Dat hebben we nooit ontkend, integendeel”, zegt hij aan VRT NWS. Ook voormalig minister van Leefmilieu Joke Schauvliege (CD&V) geeft voorlopig geen inhoudelijke commentaar op het dossier. “Ik betreur wel dat sommigen nu gestart zijn met een spelletje zwartepieten. Daar doe ik niet aan mee”, zegt Schauvliege in een reactie aan Belga.

149 reacties

  • Ferdinand Nuyts

    3 jaar geleden
    In 2000 en 2003 zetten Vera Dua en Ludo Sannen, toen beide ministers van Leefmilieu voor Agalev, het licht op groen voor een federale belastingaftrek voor 3M. Dat deden ze door het chemiebedrijf een attest te geven dat moest aantonen dat 3M een “milieuvriendelijk karakter” had
  • Rudy Steyleman

    3 jaar geleden
    De Vlaamse regering moet opstappen! Met de gezondheid van de mensen spelen is opkrassen!
  • Kato De Cock

    3 jaar geleden
    Dit is duidelijk een doofpotverhaal geweest om de Oosterweelwerken niet nog meer te hinderen. Ondanks onschendbaarheid, Vlaamse regering die niet kan vallen, enzoverder zouden deze ministers en mss OVAM ook gestraft moeten worden wegens misdaden. Maw ongelegen, schadevergoedingen en evt celstraf voor de verantwoordelijken voor dit.
  • Lisette Theunis

    3 jaar geleden
    In de politiek mag je van het land zelfs een vuilnisbelt maken of hoef je ook niet aanwezig te zijn, om elke maand royaal betaald te worden. In de privé hadden ze hun bureau al lang mogen leegmaken.
  • yvo mast

    3 jaar geleden
    Laten we ook eens gaan kijken in Balen en Olen wat daar in de grond zit? Als men daar water uit de grond haalt ziet het dikwijls grijs. Denk dat we half België moeten afgraven en het zand dumpen onder de autostrades. Er worden stalen genomen van de wegen maar ze zouden de stalen niet alleen van de beton of asfalt moeten nemen maar ook 30 a 50 cm dieper om te zien of er geen vuile grond gedumpt is.