Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images

Meer Belgen kiezen voor beleggen in plaats van spaarrekening: onze expert legt uit hoe je ermee start

Veel spaarders hebben sinds de coronapandemie een eerste stap gezet naar beleggen. Dat blijkt vandaag uit een rondvraag van De Tijd bij de grootste banken. Traditioneel parkeert de Belg zijn geld op spaarboekjes. Maar de lage rente, de inflatievrees, nieuwe producten en meer tijd doen de koudwatervrees voor beleggingen verdwijnen. Onze beursexpert geeft tips en uitleg over hoe je zelf begint met beleggen.

27 reacties

  • gustaaf carpels

    3 jaar geleden
    Tja beleggen deden ze ook met mijn geld van mijn pensioensparen maar toen ze in de problemen kwamen mochten ze van de overheid minder rente Betalen en dat 3 jaar achter ekaar. Toen ik gehandicapt werd vroeg ik om het bedrag te laten staan maar niet meer uit te bouwen aangezien ik deze maandelijkse kost niet meer kon betalen dat kon niet en moest me laten uitbetalen uiteraard was dat voor hen een zeer goede belegging want dan mochten ze in de 30% afhouden van mijn afgedragen gelden
  • Stefanie van Dijk

    3 jaar geleden
    Je wordt ook doodgegooid met allerlei fantastische beleggingsproducten met daar tegenover dramatische spaarrente. Als je je geld wilt laten groeien dan moet je wel gaan beleggen en bij velen vervaagd dan het besef dat je je inleg net zo hard weer kunt verliezen. Beleggen is gewoon gokken met je geld, en als je wat meer veiligheid wilt dan zijn er producten waarbij jij de bank spekt, die lachen in hun vuistje
  • Albert de Lovendeghem

    3 jaar geleden
    @Luc vd Veken, wie in maart-april 2020 na de pandemiecrash aandelen kocht, zelfs enkel van Belgische bedrijven, kon 6 tot 9 maanden later verkopen met winsten van 30 tot 70%. Kopen als anderen panikeren!
  • Benny Bertrant

    3 jaar geleden
    @birgit vanderest, indien je niet kan beleggen vraag dan uitleg aan die wonderpersonen die hier 100% winst kunnen toveren op een 1/2 jaar! Maar maak u niet teveel illusies.
  • Emi Hergersberg

    3 jaar geleden
    Beleggen is voor wie risiko's kan nemen. De kans zit erin om te verlies te maken en wie maar over een buffertje beschikt moet geen zekerheid verspelen of gokken.