Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Bart Somers (Open Vld)
Volledig scherm
Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Bart Somers (Open Vld) © BELGA

Somers zit maandag samen met burgemeesters van Boom en Rumst

Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Bart Somers (Open Vld) zit maandag rond de tafel met de burgemeesters van Boom en Rumst over hun beslissing om het dancefestival Tomorrowland dit jaar niet te laten plaatsvinden. Dat heeft Somers vanmorgen bevestigd op Radio 1. Ook Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) en minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) schuiven mee aan de tafel.

  1. PORTRET. Antwerp 10 Miles-baas Bob Verbeeck (63) en bedrijf Golazo: zij verdienen stevig aan jouw zweetdruppels
    PREMIUM
    6

    PORTRET. Antwerp 10 Mi­les-baas Bob Verbeeck (63) en bedrijf Golazo: zij verdienen stevig aan jouw zweetdrup­pels

    Regen, wind en kou: zelfs dat voorspelde trio zal zondag 31.000 sportievelingen niet weghouden van de Antwerp 10 Miles. Zij willen de belangrijkste loopwedstrijd van Vlaanderen voor geen geld ter wereld missen. En dat mag letterlijk worden genomen. Achter zoveel zweetdruppels schuilen immers ook heel wat centen. Een inkijk in het zakenmodel van Bob Verbeeck en zijn sportbedrijf Golazo, dat intussen al 1.000 (!) sportevenementen in binnen- en buitenland organiseert.
  2. ONZE OPINIE. Tomorrowland: waarom een zwart-witkeuze tussen een festival met 75.000 mensen uit alle hoeken van de wereld of helemaal niets?
    PREMIUM

    ONZE OPINIE. Tomorrow­land: waarom een zwart-witkeuze tussen een festival met 75.000 mensen uit alle hoeken van de wereld of helemaal niets?

    De affiche voor de “zomer van de vrijheid” ziet er net iets anders uit dan verwacht. Met dank aan het DJ-duo “The Evil Twins” - ook bekend als de burgemeesters van Boom en Rumst - die donderdag een streep trokken door Tomorrowland. De redding moet nu komen van andere grote namen uit de dancewereld zoals MC Bart Somers & DJ Jan Jambon. Als gewone festivalganger sta je er met open mond naar te kijken: hoe kan het dat dit wordt gezien als een zwart-witkeuze tussen een festival met 75.000 mensen uit alle hoeken van de wereld of helemaal niets? Zoals het al maanden klinkt in de song van ‘The Subs’: “I want to dance again”. Ook al is het dan met 15.000 Vlamingen uit Schellebelle en Zoersel.