Jambon, Somers en Verlinden vergaderen maandag met burgemeesters van Boom en Rumst over afgelasting Tomorrowland

 ©  BELGA

Bron: BELGA

Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Bart Somers (Open Vld) zit maandag rond de tafel met de burgemeesters van Boom en Rumst over hun beslissing om het dancefestival Tomorrowland dit jaar niet te laten plaatsvinden. Dat heeft Somers zaterdagochtend bevestigd op Radio 1. Ook Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) en minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) schuiven mee aan.

LEES OOK. Waarom Vlaamse regering alle zeilen bijzet om Tomorrowland te redden

De burgemeesters Jeroen Baert (Boom, N-VA) en Jurgen Callaerts (Rumst, N-VA) hadden donderdag de vergunningsaanvraag voor een uitgestelde editie voor Tomorrowland eind augustus en begin september geweigerd. De burgemeesters zeiden onder meer dat het ministerieel besluit rond evenementen tot 75.000 personen er nog niet is en dat de politie het bijkomende werk rond het controleren van de coronacertificaten niet ziet zitten. Maar vooral de epidemiologische context baart hen zorgen.

“Ik heb heel veel begrip voor die burgemeesters. Het is ook een verschrikkelijk moeilijke uitdaging. Zij zijn ook degenen die uiteindelijk moeten beslissen. Ik vind dat we daar de autonomie van die burgemeesters moeten respecteren. Zij hebben heel veel zorgen en ik denk dat de uitdaging erin moet bestaan hoe we die kunnen beantwoorden”, aldus Somers.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen