BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Bart Somers over PFOS-vervuiling in Vlaanderen: “Allure van tweede asbestdossier”

De ongerustheid over de PFOS-zaak neemt toe in Vlaanderen. Gisteren kreeg de Vlaamse regering van OVAM, de Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij, te horen dat de PFOS-normen op verschillende plaatsen overschreden worden. Vlaams minister van Binnenlands Bestuur en burgemeester van Mechelen Bart Somers (Open Vld) reageert bij VTM Nieuws. 

68 reacties

  • Jan Van de Velde

    3 jaar geleden
    Het aantal chemische producten neemt dagelijks toe. Zelfs een producent kent niet meteen alle eigenschappen en gevaren van zijn product, noch de actuele noch die op termijn. Typisch voorbeeld: asbest. Maar het heeft ook tientallen jaren geduurd vooraleer aan het licht kwam dat het stof dat bij het bewerken van hout ontstond, de oorzaak was van kankers bij de schrijnwerkers. De werkelijkheid is altijd sterker dan de verbeelding en elke reactie komt te laat. Ieder moet vooral zichzelf beschermen.
  • Lecocq Daniel

    3 jaar geleden
    Er zijn in België zo'n 2700 erkende asbestslachtoffers. Hoeveel PFOS-slachtoffers staan daar tegenover?
  • GERARD DE PELECIJN

    3 jaar geleden
    Nog een bijkomende schijnbeweging van Somers die altijd naast de goal trapt!
  • fre cordier

    3 jaar geleden
    Wie gelooft al die politiekers nog?
  • Noel Laperre

    3 jaar geleden
    Dhr. Somers staat recentelijk in menig dossier strijdlustig op de barricades met uitgesproken visies en doortastende acties. Echter is diezelfde doortastendheid acuut ver zoek als die dossiers van blauwe signatuur zijn. Een eigenheid aan salonpolitici?