Direct naar artikelinhoud
NieuwsZaak-Jürgen Conings

Lichaam van vermiste militair Jürgen Conings gevonden

Jürgen Conings.Beeld RV

Het lichaam van de voortvluchtige militair Jürgen Conings is teruggevonden in het Dilserbos bij Dilsem-Stokkem, dat deel uitmaakt van he Limburgse Nationale Park Hoge Kempen. De burgemeester van Maaseik, Johan Tollenaere, ontdekte zelf een lijk in buurgemeente Dilsen. Het  dat het om Conings gaat.

Tollenaere maakte vanmorgen een mountainbiketocht door de regio en nam in Dilsen een penetrante lijkgeur waar. Daarop verwittigde hij de hulpdiensten en militairen die nog altijd ter plekke zijn voor de zoektocht naar Conings. Tollenaere zelf zag het lijk niet, maar alles wijst erop dat het om Conings gaat.

Jürgen Conings verdween op 17 mei met wapens die hij had meegenomen uit de kazerne van Leopoldsburg. Het federaal parket bestempelde Conings meteen als een terreurverdachte wegens zijn extreemrechtse sympathieën en bedreigingen aan het adres van viroloog Marc Van Ranst, die sindsdien in een safehouse verblijft. Conings stond ook op de OCAD-lijst van potentieel gevaarlijke extremisten.

Een dag later werd wel zijn auto teruggevonden, maar van Conings was geen spoor. Sinds meer dan een maand zijn er al tientallen zoekacties geweest, vooral in het Nationale Park Hoge Kempen in Limburg.