Zo verliep wekenlange zoektocht naar Jürgen Conings

Jürgen Conings verdween op 17 mei. Bijna vijf weken later is zijn lichaam gevonden in het Nationaal Park Hoge Kempen. Net voor zijn verdwijning steelt hij nog wapens uit de kazerne van Leopoldsburg. De beroepsmilitair laat een afscheidsbrief achter met daarin onder meer bedreigingen aan viroloog Marc Van Ranst. Er wordt meteen alarm geslagen en Van Ranst moet onderduiken. Er wordt een ongeziene klopjacht gestart met honderden agenten en militairen uit binnen- en buitenland. Maar Jürgen Conings blijkt onvindbaar. 

  1. N-VA-gezicht in Wallonië Drieu Godefridi: “Separatisme zou zelfmoord zijn voor Vlaanderen”
    17

    N-VA-ge­zicht in Wallonië Drieu Godefridi: “Separatis­me zou zelfmoord zijn voor Vlaanderen”

    Drieu Godefridi is lijsttrekker van N-VA in Waals-Brabant en is het gezicht van de Vlaams-nationalistische partij in Wallonië. Onze collega’s van 7sur7 strikten hem voor een interview. Hij is voorstander van het confederalisme van zijn voorzitter Bart De Wever, maar is geen separatist. “Als we Vlaanderen onafhankelijk verklaren, dan zou dat het einde van de Vlaamse welvaart betekenen”, aldus Godefridi.
  2. Onthaalmoeder voor rechter nadat jongetje schedelfractuur oploopt: “Excuses hebben we ook na twee jaar nog niet gekregen”
    PREMIUM

    Onthaalmoe­der voor rechter nadat jongetje schedel­frac­tuur oploopt: “Excuses hebben we ook na twee jaar nog niet gekregen”

    Een onthaalmoeder uit Langemark moet zich voor de rechtbank van Ieper verantwoorden nadat in haar opvang een kindje zwaargewond raakte. De toen 9 maanden oude knaap kreeg in 2022 een stoel op zijn hoofdje en liep een schedelfractuur op. Haar raadsman spreekt van een jammerlijk ongeval. Maar waarom duurde het een week voor de politie ingelicht werd? En hoe gaat het ondertussen met het slachtoffertje? De beklaagde kon kort na de feiten nog rekenen op heel wat steunbetuigingen: “Ze zorgt voor onze baby’s alsof het haar eigen kinderen zijn, de liefde spat ervan af.”
    Langemark