Demuynck

Wereldrecord tapijten stapelen in Wevelgem: "376 tapijten, bijna 6 meter"

Bij tapijtenwinkel DemuynckĀ in Wevelgem hebben ze een nieuw wereldrecord te pakken. Ze stuntten met een wereldrecord tapijten stapelen.Ā In totaal stapelden ze 367 tapijten op elkaar.Ā We waren redelijk zeker datĀ we het gingen halen, zegt zaakvoerderĀ FilipĀ Demuynck. "Het vorige record stondĀ eigenlijkĀ maarĀ op 0."

TapijtenspecialistĀ DemuynckĀ stapelde 376 tapijten op elkaar en behaalde zo een wereldrecord. "We wilden tonen wat we in huis hadden en de toonzaal heeft geen vitrineĀ vooraan.Ā PlotsĀ borreldeĀ het ideeĀ opĀ om ze op elkaar te stapelen", zegt zaakvoerder FilipĀ Demuynck. "Het was een hele organisatie om alles op tijd geregeld te krijgen, maar het is gelukt!"

Officieel record

Het record is officieel. "Alles is gefilmd, van het eerste tot het laatste tapijt.Ā We hebben er ook een gerechtsdeurwaarder bij geroepen.Ā Het resultaat wordt nu opgestuurd naar GuinessĀ World Records," aldus Demuynck.

Serieus gewicht

De 376 tapijten waren goed voor een kleine 6 meter. Die stapel bracht ook een serieus gewicht met zich mee. "Op een gegeven moment hebben we 30-tal tapijten moeten afstapelen omdat het te gevaarlijk begon te worden. We zaten bijna aan 6 meter, maar we hebben nog 80 cm moeten wegnemen." Nu ben ik weer op de hoogte van wat ik allemaal in huis heb, lacht zaakvoerderĀ FilipĀ Demuynck. "MijnĀ boekjaar sluit afĀ in juni. Mijn stocklijstĀ zal voor een keer ruim op voorhandĀ klaar zijn."

Nieuwe uitdaging?

Het is zo goed als zeker dat we volgend jaar weer voor een nieuw wereldrecord zullen gaan, zegt Demuynck. "Volgend jaarĀ bestaat de zaakĀ 50 jaar. Onze vrienden komen nu al met de gekste ideeĆ«n af voor een nieuw wereldrecord. Maar wat het wordt, dat weet ik echt nog niet."

Meest gelezen