Kaily Desmet: "Ik ben uitgegroeid tot een heel zorgzaam type, moest heel vroeg volwassen en zelfstandig worden. Maar dat ik al zo lang zorg voor mijn mama, heeft zijn mooie kanten. De band die ik met mijn ouders heb, is onbeschrijflijk."
Volledig scherm
PREMIUM
Kaily Desmet: "Ik ben uitgegroeid tot een heel zorgzaam type, moest heel vroeg volwassen en zelfstandig worden. Maar dat ik al zo lang zorg voor mijn mama, heeft zijn mooie kanten. De band die ik met mijn ouders heb, is onbeschrijflijk." © Simon Mouton Photo News

Dag van de Mantelzorg: Kaily Desmet (23) uit Heule zorgt al sinds haar elfde voor haar zieke mama

Kaily Desmet (23) zorgt al sinds haar elfde voor haar zieke mama. In Vlaanderen is één tiener op vijf zo’n ‘mantelzorger’, die naast studeren, ook voor een familielid moet zorgen. “Het etiket mantelzorger heb ik toen niet gekregen. We waren gewoon een probleemgezin, terwijl ‘zorgen voor’ zo mooi kan zijn. Ik heb een heel goede band met mijn ouders. En ik ben héél snel volwassen geworden.” De getuigenis van Kaily, hoe ze alles probeert te combineren.

16 reacties

  • Viviane Salembier

    2 jaar geleden
    Ik ben 30 jaar mantelzorger geweest van 1978 tot 2014, nu ben ik 69 jaar en al jaren in behandeling bij een psycholoog.
  • Pim Pauwels

    3 jaar geleden
    Respect voor al die kinderen die voor hun ouders zorgen!
  • Carine Thielemans

    3 jaar geleden
    Proficiat meid, mijn jongste dochter studeert aan U Gent en staat altijd paraat sinds mijn tweede hartaanval. Het is een schat van een kind Ik heb er 7 maar deze is mijn briljant. Het zijn voornamelijk de 3 jongsten die elkaar steunen zelfs vanuit Engeland en Hogeschool Limburg .Voor zulke 2 zonen en een dochter zou je de wereld aan hun voeten leggen. Al deze jongeren hebben geen gouden randje maar een briljanten randje .
  • luc boeckx

    3 jaar geleden
    Zoiets is onbetaalbaar!
  • Hendrik De Zutter

    3 jaar geleden
    Respect !!