Een archiefbeeld van het Britse schip HMS Defender, dat verjaagd werd in de Zwarte Zee.
Volledig scherm
Een archiefbeeld van het Britse schip HMS Defender, dat verjaagd werd in de Zwarte Zee. © EPA

Brits leger ontkent dat marineschip door Russen met waarschuwingsschoten werd verjaagd

BuitenlandHet Britse leger heeft woensdag ontkend dat het Russische leger een Brits schip heeft verjaagd in de Zwarte Zee. Daarbij zouden waarschuwingsschoten zijn gelost en zou een gevechtsvliegtuig in de buurt vier bommen in zee hebben gegooid, zo meldden Russische media.

5 reacties

  • Ward Berden

    3 jaar geleden
    De Russen houden zich niet in geweld te gebruiken bij hun landje-pik, hebben wij nog maar iets waarmee we kunnen voorkomen dat dit ook verder in Europa gebeurd? Hoeveel destroyers hebben wij?
  • Patrick Dewael

    3 jaar geleden
    Als Oekraïne respect had gehad voor de inwoners op Krim had er nooit een referendum gekomen en was Krim nog steeds bij Oekraïne gewenst.
  • Dirk Van Brussel

    3 jaar geleden
    De dief wordt nooit de eigenaar van gestolen eigendom. De Krim is Oekraïns en het zal zo blijven tot Oekraïne zelf het referendum zal organiseren en de uitslag daarvan aanvaart. De Krim werd ingelijfd VOOR het referendum !
  • lodi de charro

    3 jaar geleden
    Het was vandaag, zoals Kosovo geen deel van servie meer is, is de krim geen deel meer van de oekraine. De Britten hebben geluk, dat die destroyer niet gezonken is.
  • stefan crama

    3 jaar geleden
    De Britse marine had daar niets te zoeken. Wat de Krim betreft, 90 % van de inwoners zijn etnische Russen die niets met het gezag in Kiev te maken willen hebben. De echte situatie in die regio verduidelijken zou op zijn minst van eerlijkheid getuigen.