EPA
Volledig scherm
© EPA

Apple waarschuwt voor risico’s van Europese regels rond digitale handel

Apple verzet zich tegen plannen van de Europese Unie voor nieuwe regels in de digitale handel. Het bedrijf waarschuwt voor negatieve gevolgen voor de consument. Zo heeft de iPhone-producent kritiek op het feit dat hij gedwongen zal worden om andere app stores op zijn producten toe te laten. Dat zou de veiligheid en privacy van gebruikers ernstig aantasten, zo betoogt Apple in een woensdag gepubliceerd document.

11 reacties

  • piet devlieger

    3 jaar geleden
    Ik heb Apple of een van hun toestellen nog nooit nodig gehad en voel mij als consument niet benadeeld en merk geen negatieve gevolgen. Ook met mijn privacy is alles dik in orde.
  • Walter Van Criekinge

    3 jaar geleden
    Apple wil zijn monopolie gewoon behouden dat is alles. Al mensen er voor willen knielen als voor een totempaal dan moeten ze dat zelf weten, maar ik doe niet mee met zulk kuddegedoe.
  • Carlos Deleye

    3 jaar geleden
    Al die gasten die hier moeilijk doen over Apple… Wel koop er dan geen …. Gebruikers van iPhone staan op hun veiligheid en degelijkheid en daar staat een prijs tegenover. Maar het topmodel van Samsung kost nog meer dan een iPhone maar daar wordt nooit iets over gezegd… Dus waarom altijd dat gezaag over Apple?? En dat niet alles beschikbaar is in de AppStore? Gelukkig maar, daardoor veel minder veiligheidsproblemen met een iPhone.
  • pascal Vanderlinden

    3 jaar geleden
    Gelijk wel merk je koopt heeft zijn voordelen en nadelen. Zo ben ik voor de veiligheid van apple maar tegen de vele apps die betaald zijn. Google facebook tik tok twitter noem het maar op stuk voor stuk knabbelen ze aan je privacy en dus ook veiligheid. Gewoon omdat er bakken geld verdiend word met je gegevens. Iedere like of duimpje klikje geeft hen meer informatie over jezelf.
  • Alex Anders

    3 jaar geleden
    Als dit zo doorgaat, koopt niemand nog meer Apple. Op elke andere telefoon heb je veel meer vrijheid, véél betere kwaliteit voor een lagere prijs en het is open-source dus je weet wat er met je gegevens gebeurd!