De Hongaarse premier Viktor Orbán in Brussel.
Volledig scherm
De Hongaarse premier Viktor Orbán in Brussel. © REUTERS

Premier De Croo noemt nieuwe Hongaarse ‘antihomo’-wet “achterlijk”, Hongaarse premier Orbán verdedigt ze met vuur

De Hongaarse premier Viktor Orbán heeft donderdag bij zijn aankomst op een Europese top in Brussel de internationale kritiek op de nieuwe Hongaarse wetgeving over homoseksualiteit en genderidentiteit afgewezen. Onder meer onze Belgische premier Alexander De Croo toonde zich bij aanvang van de top erg scherp voor Hongarije. Hij noemde de controversiële wet “achterlijk”.

39 reacties

  • Sylvain Helsen

    3 jaar geleden
    De Europese Unie moet een speciale wachtkamer creëren voor lidstaten zoals Hongarije, Polen, Tsjechië, Slowakije, Slovenië,... allemaal voormalige oostbloklanden van achter het ijzeren gordijn. We hebben ze te vroeg binnen gelaten. En nu moeten ze alsnog hun beurt afwachten om weer volwaardig lid te mogen worden.
  • Jean West

    3 jaar geleden
    Als dit een achterlijke wet is waarom veroordeeld hij dan de vele religies niet die al eeuwen anti holebi zijn.
  • Roland Peeters

    3 jaar geleden
    Natuurlijk loopt De Croo vooraan om zijn eigen problemen af te schuiven.Wat Orban voorstelt is dat ouders met kinderen moeten praten over zulke onderwerpen en niet het onderwijs of de media.Alles wat tegenwoordig te horen is sex,homo,lesbisch en transgender en geen andere onderwerpen.
  • Sylvain Helsen

    3 jaar geleden
    Hongarije en Vaticaanstad horen samen achter het IJzeren Gordijn. De paus doet er goed aan te verhuizen naar Hongarije, en Vaticaanstad vrijwillig af te staan aan de Europese Unie. Dan kan de Europese Unie er een museum van maken.
  • Marc De Prince

    3 jaar geleden
    Straks sluit Hongarije zich nog terug aan bij Rusland. En dan is het hek van de dam voor de EU.