Oekraïense soldaten in de loopgraven.
Volledig scherm
Oekraïense soldaten in de loopgraven. © AFP

Oekraïens leger verliest militair bij aanval pro-Russische separatisten

Het Oekraïense leger heeft een militair verloren na een aanval door pro-Russische separatisten in het oosten van het land met mortiergranaten en antitankwapens. Dat heeft het leger zaterdag bekendgemaakt. Kiev beschuldigt er de separatisten van het staakt-het-vuren uit 2020 bijna dagelijks te schenden.

5 reacties

  • Willy VARENDONCK

    3 jaar geleden
    Het zijn niet alleen de pro_russen die aanvallen, ook de oekraieners doen dat, de laatste weken zijn er een aantal pro_russen gesneuveld en dit werd niet vermeld in de westerse kranten
  • Paul Jansen

    3 jaar geleden
    Het probleem is dat die separatisten etnische Russen zijn en Russisch spreken, en daardoor bij Rusland willen horen ipv als tweede rangs burger door OekraÍne bahandeld te worden. Rusland was vroeger één en de grenzen tussen de verschillende streken liepen dwars door bepaalde etnische groepen, de Krim ook die heeft Chroetsjov in de jaren 50 aan Oekraïne geschonken terwijl het bewoond werd door Russen, de oorspronkelijk Tartaren die daar woonden had Stalin "verzorgd".
  • pascal daemen

    3 jaar geleden
    Het zal niet lang meer duren of dat land is van Rusland . Doe rustig verder politiekers , maar val zeker niet in slaap .
  • Jan hertogs

    3 jaar geleden
    En Europa stond erbij en keek ernaar!
  • frans Venloo

    3 jaar geleden
    13000 doden ( mensen zoals gij en ik ) en niemand doet iets waar zitten de politiekers die het eens gingen veranderen ?