VW-fabriek in Dresden.
Volledig scherm
VW-fabriek in Dresden. © Sebastian Kahnert/dpa-Zentralbil

Automerk Volkswagen wil tegen 2035 afscheid nemen van verbrandingsmotor in Europa

Het automerk Volkswagen wil tegen 2035 de verkoop van wagens met verbrandingsmotoren stopzetten in Europa, om volledig over te schakelen op elektrische voertuigen. Dat heeft een van de topmannen van de Volkswagen Group meegedeeld.

15 reacties

  • paul verspeelt

    3 jaar geleden
    Wie de actualiteit volgt , in plaats van enkel Tesla reclamefoldertjes te lezen , weet dat de waterstofauto aan een steile opmars bezig is , en binnen afzienbare tijd de batterijauto compleet zal verdringen. Maar de slimsten kopen er nu nog snel één , die binnen minder dan 10 jaar waardeloos , want compleet voorbijgestreefd is.
  • Geert Tamsyn

    3 jaar geleden
    Binnenkort einde verhaal? Er zullen wel enkele decennia nodig zijn om de investeringen met winst terug te verdienen, het verhaal is nog maar net begonnen, volgt u de actualteit niet meer, Paul Verspeelt? Ook niet begrepen dat de kostprijs van een auto niet meer bepaald wordt door het aantal onderdelen, maar wel door de software?
  • paul verspeelt

    3 jaar geleden
    Inderdaad , follow the money : een auto met de helft minder onderdelen verkopen aan het dubbele van de prijs. De fabrikanten weten goed genoeg , dat ze hun investeringen moeten terugwinnen , voor het binnenkort einde verhaal is.
  • Geert Tamsyn

    3 jaar geleden
    Paul Verspeelt, denkt u dat de auto-industrie nu honderden miljarden in EV investeert, om die binnen enkele jaren door iets anders te vervangen? Follow the money, altijd al de beste manier geweest om de toekomst te voorspellen.
  • paul verspeelt

    3 jaar geleden
    Tegen dan zijn laadpalen verleden tijd , omdat de norm dan waterstof zal zijn, en die batterijauto's staan op te roesten , en voor een enorme milieuramp zorgen.